notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tökéletes mézes krémes sütemény recept! Ez a legfinomabb karácsonyi sütemény.

hirdetes

Így készül a legfinomabb mézes krémes, a tökéletes karácsonyi sütemény

Bettina
karácsonyi sütemény: mézes krémes recept

Ha soklapos sütit készítünk, érdemes lemérni rétegeknek szánt tésztagolyókat! Ha csak szemmértékkel nézzük, könnyen tévedhetünk, és az egyik réteg nyers marad, míg a másik túl fog sülni!


A soklapos sütik annál finomabbak, minél többet állnak! Ha fogyasztás előtt két nappal elkészítjük, akkor megfelelően puha lesz és addigra az ízek is jobban össze érnek. Érmes ezzel kalkulálni és türelmesnek lenni,
 

A mézes tésztájú sütik hajlamosak ragadni. Deszkáról a tepsire legegyszerűbben úgy tudjuk áttenni, hogy nagyon lazán rátekerjük a sodrófára, és így tesszük át a tepsire. 

hirdetes

 

A mézes tészták nagyon könnyen megégnek. Ezért fontos, hogy figyeljünk a pontis sütési időre!

 

A vékony tésztát a legkönnyebben egy gáztepsi hátán lehet megsütni, de véletlen se maradjon ki a zsírozás és lisztezés. 

 

A csokimáznak titka, hogy fényes legyen az, hogy a csokoládét nem hevítjük 32 fok fölé. Ezért fontos, hogy ne a gázra állítsuk a csokis edényt, hanem vízfürdőbe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes