Sötét, leveles zöldek
Ajánlott: két adag naponta
Popeye határozottan tudott valamit. A leveles zöldekben magasabb a tápanyagtartalom, mint bármilyen más ételben, tehát egy kalóriában több a tápanyag, mint bármi másban, amit csak betehetünk a szánkba. A borsmustár, kelkáposzta, céklaféléket, mángold fogyasztása ajánlott elsősorban.
Keresztesvirágú zöldségek
Ajánlott: egy adag naponta
Bárminek, ami ebbe a kategóriába tartozik, annak a tányérodon a helye. A brokkoli, karfiol valószínűleg a legismertebb ezek közül, de a káposzta is nagyon egészséges. A vöröskáposzta és a lilakáposzta rengeteg antioxidánst tartalmaz, emiatt nagyon jót tesz az agynak is. Ebből mindig kellene a hűtőben lenni és adni egy kicsit az étel mellé, így sokkal színesebb és egészségesebb is lesz a fogás. Azért is fontos enni ezeket, mert olyan anyagok vannak bennük, amik semmi másban nem találhatók meg. A vízitorma, retek fogyasztása szintén nagyon fontos.
Gyümölcsök (igen, az egész kategória)
Ajánlott: háromszor naponta
Igen, a bogyós gyümölcsök is gyümölcsök, de annyira fontos a gyümölcsfélék fogyasztása, hogy külön kategóriát érdemelnek. Melyikből kellene enned minden nap? Csak válassz egyet, akármelyiket! Rengeteg hihetetlenül hasznos anyag van bennük, az alma is nagyon értékes, csökkenti például az agyvérzés és szívroham kockázatát, de az is lenyűgöző, hogy mennyi antioxidáns van a kiviben. Ha nem vagy nagy kiviimádó, a banán is remek választás, és ne féljünk az érettebb daraboktól sem.
Zöldségek (megint az egész kategória)
Ajánlott: kétszer egy nap
Tudjuk, tudjuk. Még több zöldség? Bizony, miután már ettél leveles és keresztesvirágú zöldségeket is, fontos, hogy még kétszer egyél naponta zöldségfélét. Habár a gomba technikailag nem zöldség, ennek is nagyon fontos a fogyasztása. Természetes módon csökkenti a koleszterint és nagyon jót tesz az immunrendszernek is. Nem kell a legdrágább fajtát választani belőle, a csiperkegomba is biztosítja azt a rengeteg előnyt, mint bármelyik drágább társa. A lényeg, hogy a tányérunk mindig színes legyen, és akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindent eszünk, amire a szervezetünknek szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön, és egészségesek legyünk.