Még mindig keresed a tökéletes karácsonyi desszertet? Ez az ízletes sütemény a klasszikus karácsonyi gyümölcsöket és a finom citrusos ízt egyesíti egy színes, szép finomság formájában, amit mindenki imádni fog. A tökéletesen krémes öntettel, biztosan harc lesz az utolsó szeletért! Próbáld ki te is, a siker garantált!
Vörösáfonyás-narancsos piskóta
Hozzávalók:
• 1,⅔ bögre liszt
• ¼ teáskanál só
• 0,5 teáskanál sütőpor
• 0,5 bögre sótlan vaj
• 1 narancs héja
• 1,5 bögre kristálycukor
• 0,5 bögre mascarpone
• 3 tojás
• 0,5 bögre tejszín
• 1 teáskanál vanília kivonat
• 2 bögre vörösáfonya
Narancsos krémsajtos öntet
• ¼ bögre sótlan, szobahőmérsékletű vaj
• 120 milliliter krémsajt szobahőmérsékleten
• 1 bögre porcukor
• 4 teáskanál narancslé
• narancs, vagy aszalt vörösáfonya díszítésnek
1 bögre nagyjából 250 milliliternek felel meg.
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, vajazz ki és lisztezz be egy püspökkenyérformát.
- Keverd össze egy edényben a lisztet, sót, sütőport.
- Egy másik edényben kézi mixer segítségével dolgozd össze a vajat, egy teáskanál narancslevet, egy narancs héját és a cukrot, majd add hozzá a mascarponet is, jól keverd el.
- Add hozzá egyenként a tojásokat, majd a tejszínt és a vanília kivonatot.
- Végül add hozzá a száraz hozzávalókat és keverd addig, amíg minden teljesen elkeveredik.
- Dobáld bele a vörösáfonyát egy maréknyi lisztbe, rázogasd meg, majd keverd a tésztába.
- Öntsd a tésztát az előkészített formába és süsd 55-65 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Vedd ki a sütőből és hagyd állni 15 percig, mielőtt kivennéd a formából, a legjobb, ha egy rácson hűtöd le.
- Készítsd el az öntetet úgy, hogy felvered a vajat és a krémsajtot, majd hozzáadod a porcukrot és addig kevered, amíg krémes nem lesz.
- Add hozzá a narancslevet is, és jól dolgozd el.
- Öntsd rá az öntetet a kihűlt torta tetejére, majd reszelj rá narancshéjat, és tegyél néhány narancsszeletet, vagy aszalt vörösáfonyát díszítésként.
Ez a desszert már önmagában is gyönyörű, a Karácsony pedig tökéletes alkalom arra, hogy elkészítsük, a narancs és a vörösáfonya színei mellett a krémes, fehér öntet olyan, mint a frissen hullott hó. Egyszerűen tökéletes!