A tésztás ételek szinte tökéletesek, akár a járvány előtti időkről beszélünk, akár azokról a hetekről, amit karanténban töltünk, mindig nagy segítséget jelent, ha egy olcsó, könnyen elkészíthető vacsorára vágyunk, ráadásul annyiféleképpen variálható, hogy szinte ráunni is lehetetlen, hiszen készíthetünk hozzá bármilyen szószt, vagy éppen mac and cheeset, spagettit.
Ha pedig nagy adagot csinálunk, napokig is ehetjük (különböző formában), ehhez viszont érdemes tisztában lenni azzal, hogy hogyan is kell helyesen megmelegíteni, ugyanis valljuk be, hogy az egyetlen hátulütője, hogy melegítve már nem olyan finom, mint frissen. Ha mikróba tesszük, az eredmény száraz és gumiszerű lesz, de van erre sokkal jobb megoldás is, ezeket mutatjuk most be nektek, hogy napok múlva is élvezettel lehessen fogyasztani a kész tésztát!
Szósz nélküli tészta
A legjobb módja, hogy felmelegítsük azt a tésztát, amin nincsen szósz, ha betesszük egy fém szűrőbe, majd belemerítjük egy edény forró vízbe, amíg eléggé át nem melegszik (ami nagyon hamar megtörténik). Ez nem csak azt akadályozza meg, hogy kiszáradjon, de a lobogó vízben nem is lesz túl puha, ha nem tartjuk benne túl sokáig – 1 perc valószínűleg bőven elég erre, de nyilván a mennyiségtől függ.
Szószos tészta
Ha olyan maradék tésztád van, amin van valamilyen szósz is, tedd egy jénaiba, fedd le fóliával és süsd 175 fokon a sütőben, amíg át nem melegszik. Ha még finomabbra szeretnéd, a vége felé tegyél rá egy kis parmezánsajtot és süsd még 5 percig. Ezt a fajta tésztát serpenyőben vagy egy hőálló edényben is megmelegítheted a mikróban lefedve, míg el nem éri a kívánt hőmérsékletet – így nem fog kiszáradni.
A főtt tészta nagyjából három napig tartható el, ezután már ki kell dobni. Ha pedig inspirációra van szükséged, próbáld ki ezt az isteni spenótos mac and cheeset, amit nagyon könnyű elkészíteni, a kezdők is bátran belevághatnak, ráadásul még egészséges is! Ha pedig valami egyszerűre vágysz, egyszerűen csak melegítsd meg a maradék tésztádat, tegyél rá olíva olajat, sót, borsot, és reszelj rá parmezánt – gyors, mégis finom és laktató megoldás és a tészta sem megy kárba.