A természetnek rengeteg csodálatos titka van, közte kevésbé ismert, természetes gyógymódokkal. Sok ezek közül régen is használatos volt, de a modern gyógyszerekkel együtt eltűnt. A természetes antibiotikumok egyik előnye, hogy kevésbé károsak, mint a gyógyszerek, amikből ha túl sokat szedünk, gyengíthetik az immunrendszert. A természetes módszerek azonban bizonyítottan csak jót tesznek a testnek.
14 erős természetes antibiotikum
Méz
Nagyon régóta használatos a gyógyításban. Köszönhetően magas hidrogén peroxid tartalmának, antibakteriális hatása van, ami küzd a baktériumokkal, fertőzésekkel, betegségekkel. Nagyon hatékony és 60 féle baktérium ellen hatásos. A sebek, égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak, mert egy réteget képez a seben, ami elősegíti a gyógyulást.
Torma
A tormának rengeteg jótékony tulajdonsága van. Sok esetben segít a következőkkel szemben:
- baktérium
- megfázás
- köhögés
- influenza
- gyulladás
- vesekő
- tüdőgyulladás
- vírusok
Mivel ilyen hatásos, rengeteg baj esetén nyújthat segítséget. Harcol a fertőzésekkel, megelőzi a korai öregedést, miközben erősíti az immunrendszert.
Gyömbér
Orvosi körökben nagyon sokra tartják tulajdonságai miatt. Bizonyítottan rengeteg baktériummal felveszi a küzdelmet. Továbbá sok fertőzéssel szemben hatásos, még olyanokkal is képes harcolni, amik ellenállnak a gyógyszer-alapú kezeléseknek. Nem meglepő, hogy csodanövénynek tartják.
Lapacho
Kevésbé ismert, pedig olyan természetes orvosság, amit évszázadokon keresztül használtak. Nagyon hatásos a különböző gombás megbetegedések ellen, segít a beleknek és emésztőrendszernek, hogy egészségesek maradjanak.
Oregánó
Rengeteg antioxidánst tartalmaz, ami segít, hogy erős maradjon az immunrendszer. Gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért nagyon jól kezeli a fertőzéseket. Olaj formájában könnyebb adagolni.
Almaborecet
Rengeteg tápanyag van benne az aminosavaktól, az ásványi sókon át, a vitaminokig. Van benne:
- ecetsav
- likopin
- almasav
- niacin
- A, B1, B5, B6, C és E vitamin
Ezektől lesz olyan erős antibiotikum az almaborecet, ezek pozitív hatásai mind érvényesülnek. Antibakteriális tulajdonságai mellett még gombásodásgátló tulajdonságai is vannak. Magában persze nem tanácsos fogyasztani, de vízzel keverve csökkenteni lehet erőteljes ízét.