Ha te is megéheztél otthon egy kis édességre, de túl fáradt vagy a sütéshez, próbáld ki ezeket a gyönyörű és finom desszerteket!
Sütés nélküli sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
• 105 gramm zabkeksz
• 50 gramm porcukor
• 6 evőkanál olvasztott vaj
Töltelékhez:
• 450 gramm krémsajt
• 150 gramm kristálycukor
• 1 citrom leve
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• 1 csipet só
• 380 milliliter habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Törd össze a kekszet, keverd el a cukorral és a megolvasztott vajjal egy kisebb tálban. Ügyelj, hogy a vaj az összes kekszmorzsát érje.
- Egy kapcsos tortaformát tölts meg a kekszes keverékkel, egy pohárral óvatosan nyomkodd meg, hogy jobban összeálljon, és ügyelj, hogy a szélein magasabb legyen körben.
Töltelék
- Egy mixer segítségével keverd össze a krémsajtot, cukrot, citromlevet, vaníliát és sót, amíg puha és krémes nem lesz.
- Ezután öntsd bele a habtejszínt is és alacsony fokozaton verd addig, amíg keményebb állagú nem lesz, nagyjából 3-5 percig.
- Öntsd a kekszrétegre.
- Majd tedd a hűtőbe legalább 6 órára, de inkább egész éjszakára, hogy a töltelék megszilárduljon.
- A tetejére tehetsz lekvárt, friss gyümölcsöket, de akár csokidarabkákat is!
Créme Brulée
Hozzávalók
• 250 ml habtejszín
• 125 ml tej
• 100 gramm cukor
• 1 vanília kikapart magja, vagy 1 evőkanál vaníliakivonat
• 4 nagy tojássárgája
• 2 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
1. Egy közepes edényben keverd össze a habtejszínt, tejet és cukrot. Egy éles késsel vágd ketté a vaníliarudat és a kikapart magokat is add hozzá. Addig főzd, amíg a cukor el nem olvad és a szélén buborékok jelennek meg, de még nem forr.
3. Tedd vissza az edénybe, hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön (3-5 perc), de közben folyamatosan kevered, az alja nehogy leragadjon.
4. Egy szűrön keresztül szűrd át, hogy minden nagyobb darab kijöjjön, majd öntsd szufléformákba és tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
5. Ha kész a tálalásra, a tetejét szórd meg egy kis cukorral, vedd elő a lángszórót és karamellizáld a tetejét. Tehetsz rá friss gyümölcsöket is. Azonnal tálald!