Ha már te is unod a rizses ételeket, megmutatjuk hogyan készíthetsz egy isteni tésztát, amit az egész család imádni fog és nem csak egészséges, de kezdők is bátran belevághatnak, nem igényel semmilyen tapasztalatot!
Köztudott, hogy a spenót nagyon egészséges, sokan viszont nem szeretik, de biztos vagyok benne, hogy ebben a formában még azok is megeszik, akik egyébként nem tennék. A sok sajt miatt biztosan a gyerekek is imádni fogják, és még egyszer elmondjuk, hogy most az önkéntes karantén idején a cél az, hogy a lehető legkevesebbet mozduljunk ki a boltba, tehát ha például nincs otthon valamelyik sajt például, legyél rugalmas és kreatív!
Nagyon krémes és egyszerűen eteti magát. Próbáld ki te is mindenképp ezt a receptet, nekem egymás után 2 adagot kellett készíteni!
Spenótos mac and cheese
Hozzávalók
- 500 gramm rövidebb tészta (mint például az orsó)
- 4 evőkanál vaj
- 1 hagyma (felkockázva)
- 3 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- só és bors
- 4 evőkanál liszt
- ¼ teáskanál reszelt szerecsendió
- 350 gramm spenót (bébispenót a legjobb)
- 6 dl tej
- 250 gramm trappista sajt (reszelt)
- 200 gramm cheddar sajt (reszelt)
- 50 gramm parmezán sajt (reszelt)
- Pirított hagyma vagy kenyérkockák, zsemlemorzsa a tetejére
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Egy nagy edényben olvaszd fel a vajat, tedd bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a csipet sót és borsot is. Gyakran kevergetve addig főzd, amíg a hagyma meg nem puhul.
- Amíg ez készül, egy másik edényben főzd meg a tésztát.
- Reszeld le a sajtokat és mindet öntsd össze egy tálba.
- Keverd a lisztet a hagymához és főzd további 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Öntsd bele a tejet is és kis lángon forrald fel rendszeresen kevergetve, majd add hozzá az őrölt szerecsendiót is.
- Tedd bele a spenótot, lehet, hogy elsőre soknak tűnik majd, de szépen megpuhul és összemegy.
- Ha elkészült a spenót, keverd hozzá majdnem az összes sajtot (egy keveset hagyj a tetejére is) és a tésztát. Addig keverd és rázogasd, amíg teljesen el nem vegyül egymással.
- Tedd át egy tepsibe (ha az edényed nem alkalmas rá, hogy a sütőbe tedd), rakd rá a maradék sajtot, és a pirított hagymát, majd süsd 25-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!