Mindannyian ismerjük (és imádjuk) a tejcsokit, fehércsokit és étcsokit, de mi a helyzet a rubincsokival? Egy újdonsággal bővült a piac, aminek minden csokirajongó örülni fog, mert nem csak finom, de nagyon tetszetős is!
Nem számít hol vagyunk a világban, mindenhol találhatunk valamilyen csokoládékülönlegességet. A trüffeltől kezdve a csokoládé borította finomságokig, ez az édesség mindenhol ott van, amerre csak jársz, viszont a csokinak alapvetően csak három különböző típusa van: fehér, tej és ét. Azonban sok évnyi munkának köszönhetően egy negyedik, új csokoládé, a rubin, immár hivatalosan is létezik.
Ez az új csokoládé egy svájci cég, a Barry Callebaut fejlesztése. A sötétrózsaszín árnyalat nem a hozzáadott színezékek vagy összetevők eredménye, hanem az egyedi rubin kakaóbabé. A szín mellett olyan gyümölcsös íze van, amivel egyetlen más csokoládé sem rendelkezik, ezért önmagában kiválthat sok mesterséges anyagot.
Hatalmas változást hozhat a piacon, mert nem csak a szemnek tetszetős, de ízben is teljesen átalakíthatja a már ismert termékeket. A cég elvárásai alapján ezt az új fajtát széles körben használni fogják, csakúgy, mint a fehér-, tej-, és étcsokis változatok esetében. Joggal várhatjuk tehát a természetesen pirosas csokiszeleteket, csokikrémeket és alapjában minden termék újragondolását a rubin verzióban is. Elsőként a KitKat Ruby formájában kóstolhatják meg az érdeklődők, mely már Magyarországon is kapható. A csokoládénak számtalan pozitív egészségügyi hatása van, úgyhogy még reggelire is bátran fogyasztható.