A kamra sokaknál kész káosz, pedig néhány egyszerű szabály és rendezései elv betartásával könnyen átlátható lesz!
1-es zóna: Orvosság
Legyen egy dobozod, amibe bele teszed azokat a dolgokat, amik nagyon jól jönnek megfázás esetén, mint a gyömbértea, sós rágcsálni valók, zacskós leves, sőt akár a gyógyszerek is. Ehhez használj egy átlátszó műanyagládát, hogy könnyen lásd, mi van kéznél. Ez a doboz kerüljön a felső polcra.
2-es zóna: Ünnepi alapanyagok
Ide kerüljenek azok a dolgok, amiket az évnek csak egy bizonyos szakában használsz, mint például a sütőtökpüré, vagy a maradék húsvéti csoki. Mivel ezeket jó ideig nem veszed elő, egy szőtt kosár tökéletes lesz számukra, így ezeket elrejtheted, amíg szükség nem lesz rájuk és a kamrád sokkal rendezettebben néz majd ki – ez is mehet a felső polcra.
3-as zóna: Alapanyagok
A száraz alapanyagokat, mint a tészta, bab, rizs egy légmentesen zárható, átlátszó tartóba tedd, hogy lásd, mikor kell újra feltölteni. A konzerves ételeket úgy rendezd, hogy minden címke jól látható legyen, 6 havonta pedig ellenőrizd a lejárati dátumot.
4-es zóna: Amit magaddal viszel
Vegyél egy dobozt, ami 3 részből áll, vagy egymás mellé, vagy egymásra helyezhető (vagy három kisebbet külön) és tedd bele azokat a dolgokat, amiket reggelire vagy ebédre magaddal viszel. Az elsőbe például tedd a müzli szeleteket, a mikrózható leveseket, a magvakat és aszalt gyümölcsöket a másodikba, a szalvétákat és evőeszközöket pedig tartsd a harmadikban.
5-ös zóna: Gyors vacsorák
Legyen elég hozzávaló egy hétre, amiből esténként összeállíthatsz egy könnyed vacsorát. Idekerüljenek például a szószok, öntetek, olajok.
6-os zóna: Fűszerek, sütési alapanyagok
Szerezz be egy forgatható állványt, aminek az egyik részére a fűszereket teszed, a másikra pedig a sütéshez való kellékeket. A cukrot, lisztet és hasonlókat tedd műanyagtartóba és címkézd fel.
7-es zóna: Gyerekrész
A gyerekeknek való nasikat, tedd egy kosárba gyümölcsökkel, rágcsálni valókkal együtt és tedd alulra, hogy könnyen elérjék.
8-as zóna: Vendégvárás
Az alkalmakra tartogatott finomságokat tedd egy kosárba, legyen az az anyósod kedvenc keksze, vagy különleges csoki, ha váratlanul vendégek jönnek, így lesz mivel megkínálnod őket. A kosárra pedig tegyél címkét, így a család tudja, hogy azt nem nekik szántad.