Valljuk be, azért hiányoznak sokszor a panírozott ételek, ugye? Nekem régebben nagy kedvencem volt a rántott sajt, de már nagyon régen nem ettem…a panír miatt. Ennek most vége! Tegnap megcsináltam a legjobb rántott sajtot, amihez nem kell panírozás! Imádni fogod!
A fogyókúra és az egészséges életmód egyik nagy átka, hogy le kell mondanunk olyan ételekről, amiket különben imádunk. Ilyen például a rántott sajt is, de az, hogy a tömény szénhidrátból készült morzsát kell használnunk, ráadásul tocsogó olajban kell kirántanunk, eléggé elrettentő tud lenni. Most viszont egy olyan receptet hoztam nektek, amihez nem kell sem az olaj sem a morzsa! A legjobb benne az, hogy istenien finom még finomabb is, mint a panírozással készült rántott sajt, emellett egészséges és diétás is! A titok egyszerű, és ez nem más, mint a diétázók körében egyre jobban elterjedt karfiol!
A karfiol azért tökéletes, mert alacsony a szénhidrát-, és a kalóriatartalma. És még finom is, és még panírozni is lehet vele, és isteni rántott sajtot készíthetünk a segítségével! Olyan izgatott vagyok, remélem nektek is tetszeni fog!
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 2 tojás
- 1 evőkanál darált mandula vagy paleo liszt
- só, bors, és fűszerek ízlés szerint
- rántani való sajt
Elkészítés:
Először is mossuk meg jó alaposan a karfiolt, szedjük darabokra, majd aprítsuk össze, egészen addig törjük, amíg nem lesz olyan állaga, mint a rizsnek. Forraljunk fel vizet, majd rakjuk bele a karfiolt. Főzzük pár percig, majd szűrjük le, ezután rakjuk bele a leszűrt karfiolt egy konyharuhába és nyomjuk ki belőle a maradék vizet is. Adjunk hozzá a tojást, a mandulát, a fűszereket és formázzunk akkora lapokat belőle, mint amekkora a sajt. Ezután helyezzük sütőpapírra és süssük nagyjából 10 percig, 10 perc elteltével fordítsuk meg és pirítsuk meg a másik felét is. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a sajt! Tegyünk két, karfiolos lepény közé egy szelet sajtot, majd süssük meg egy kicsit kenyérsütőben. És már kész is vagyunk!