Elkészítés:
Karamellás almamártás:
Amíg a kávé fő, tedd a szósz összes hozzávalóját (kivéve a vaníliát és az almamártást) egy edénybe, közepes lángon forraljuk fel.
Hagyjuk forrni kb. 8 percig (gyakori keverés mellett). Lehet, hogy a hőfokot szabályozni kell, hogy a karamell ne égjen meg.
Amint a szósz besűrűsödött és karamellává alakult, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát és az almaszószt.
Karamellás alma tejszínhab:
Miután a karamellás almamártás kihűlt, keverje össze a tejszínt és a szószt, és öntse egy üvegbe (ez a hűtőszekrényben 5 napig tárolható).
Szervírozás:
Töltsön meg 2 csészét jéggel
Öntse a presszó kávét a jéggel teli csészékbe
Adja hozzá a kívánt mennyiségű házi készítésű tejszínhabot
Szórja meg a tetejét fahéjjal
Hangulatos őszi sós mokka recept:
Ez egy klasszikus egy kis sós csavarral! Gazdag kakaóport, édes kókuszcukrot és egy kis tengeri sót használok az ízesítéshez. Ezután a Nespresso-mat használom a kávé shotokhoz, habos nyers tejjel, és a tetejére szórok egy kis Maldron pelyhes sót.
Hozzávalók:
- 4 adag eszpresszó
- 4 csésze nyers tej vagy tetszés szerinti tejalternatíva
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál kókuszcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál tengeri só
- Szórjuk meg kakaómaggal opcionálisan.
- Megszórjuk tengeri sóval
Elkészítés:
Készítsd el az eszpresszót
Melegítsd fel és keverd össze a választott tejet, a kakaóport, a kókuszcukrot, a vaníliakivonatot és a sót egy kis edényben, amíg össze nem keverednek.
Hagyjuk a tejet kihűlni, és tegyük egy üvegbe (ez a hűtőszekrényben akár 7 napig is eltartható).
Öntse a kívánt mennyiségű sós mokkás tejet egy habosítóba, és habosítsa, amíg a kívánt mennyiségű hab képződik.
Öntse a felhabosított tejet az eszpresszókba, és a tetejére kakaóbabot és egy csipetnyi tengeri sót szórjon.
Más őszi tejeskávé ízesítések:
Íme néhány ötlet, hogy az ősz ízeit is belevihesd a kávéitalokba. Ezek az egészségesebb oldalon mozognak, így az őszi kávéitalok meglehetősen bűntudatmentesek lehetnek! Kombinálja az alábbi összetevők bármelyikét, hogy finom őszi kávékülönlegességet készítsen.
- Pekándió kivonat
- Juharszirup
- Vanília kivonat
- Fahéj
- Csokoládé
- Sós karamell
- Almabor
- Karamellás alma
- Tök fűszeres
- Chai
- Körte
- Barna vaj
- Barna cukor
- Gyömbér