Chia mag
Hol is kezdjük a chia-maggal kapcsolatban? Külön cikket szenteltünk már neki, annyi mindenre jó, ezt itt elolvashatjátok. Van benne omega-3, antioxidáns, és ásványi anyagok, amik fontosak a memória, tiszta gondolkodás, hangulat, szív, és bőr textúrája miatt. Rostanyagtartalma nem csak az emésztőrendszerre van jó hatással, de segít a koleszterinszintet kiegyensúlyozottan tartani, és telítettség érzését biztosítja, így csökkentve a valószínűségét, hogy túl sokat együnk. Nagyon sokoldalú, használhatod italokban, pudingban, salátákban, és a tojást is helyettesítheted vele sütésnél.
Tojás
A proteinben gazdag ételek, mint a tojás is, támogatják az izmokat, és az anyagcserét. Ez pedig különösen fontos, az idő múlásával. Ha nem szeretnéd, hogy az izmaid leépüljenek, mindenképp fogyassz proteinben gazdag ételeket. Hogy miért is fontos minden nap megenni egy tojást, arról itt olvashatsz.
Tej
A legjobb, ha a szükséges tápanyagokat és vitaminokat ételekből nyerjük, és a tejben található kalcium, D-vitamin, és protein tartalom nagyon jót tesz az egészségnek, és erősen tartja a csontokat. A legtöbbször arról hallunk, hogy a kalcium a csontok miatt fontos, de a véralvadásban, és a szívverésben is nagy szerepe van. A D-vitamin pedig segíti a felszívódását a testben, hogy a kalcium eljuthasson a csontokba, fogakba, és szabályozza, mennyi kalcium marad a vérünkben.
Étcsokoládé
Minden nap érdemes megenni egy darab étcsokit, mert egyrészt kielégíti az édesség utáni sóvárgást, másrészt alacsony a cukortartalma, vannak benne antioxidánsok, rostok, és még a szívbetegségek megelőzésében is szerepe van. Legalább 86%-os kakaótartalmút célszerű választani, nem csak magában fogyasztva finom, de sütik elkészítéséhez is bátran használható.
Kenyér
Bár egyre többen zárják ki a kenyeret az étrendjükből, a benne található szénhidrát, nagy fizikai aktivitás esetén segít feltölteni energiával, van benne vas, és B-vitamin is.
Mandula
A diófélék mindegyikének javasolt a fogyasztása, de a mandula különösen fontos. Szívbarát, a koleszterin szintet is csökkenti, és jóllakottság érzetét kelti. A vércukorszintet is segít szabályozni, ráadásul nagyon finom is. A bőrnek is nagyon jót tesz, magában is fogyasztható, de hozzávalóként is más ételek, sütemények elkészítéséhez.