Nyáron sokkal inkább vágyunk a könnyed, gyümölcsös desszertekre, amiket nem kell sokáig sütni, hogy ne melegítse a lakást, gyorsan elkészül. Ma pont ilyeneket mutatunk nektek!
Gyümölcs pizza
Ez a cukros-kekszes tészta alap szándékosan kicsit alul van sütve, mert így igazán puha marad. Erre kerül a krémsajtos öntet, majd színes és finom gyümölcsökkel dekoráljuk – azt hiszem ettől nem is kell többet mondanom róla, gyönyörű és nagyon finom, hamar elkészül és elronthatatlan!
Hozzávalók
Tészta:
• 150 gramm cukor
• 160 gramm liszt
• 1/4 teáskanál sütőpor
• 1/4 teáskanál só
• 115 gramm puha vaj
• 1 teáskanál vaníliakivonat
• 1 nagy tojás
Krémsajtos öntet:
- 330 gramm krémsajt
- 50 gramm vaj
- 1 teáskanál vanília
- 150 gramm porcukor
Gyümölcsök:
- 10-15 eper felszeletelve
- 5-6 kivi felszeletelve
- fél bögre áfonya
- fél bögre málna
- fél bögre szőlő
Elkészítés
- Egy mixer segítségével keverjük össze a vajat, cukrot, tojást és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és sót is és keverjük csomómentesre, majd tegyük 30 percre a hűtőbe.
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra és egy pizza tepsit vagy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral (ha nincs ilyen formánk egy nagyobb tepsiben is készíthetünk a tésztából kör alakot). Tegyük bele a tésztát és hagyjunk a széle körül egy kis helyet. Süssük 12-15 percig, majd hagyjuk lehűlni.
- Ezután elkészítjük a krémsajtos öntetet. A mixert használva összekeverjük a krémsajtot, vajat, porcukrot és a vaníliát, amig puha, krémes nem lesz. Ráöntjük a kihűlt tésztára és újra a hűtőbe tesszük, hogy az öntet megkeményedjen.
- Ezután ízlésesen, körönként kívülről befelé haladva rátesszük a gyümölcsöket. Ízlés szerint variálható, hogy mi kerül rá, szinte elronthatatlan!
Epres pohárkrém
A tökéletes desszertet keresed? Megtaláltad! Ez az epres-csokis finomság könnyed, mégis elegáns és nagyon finom és még bűntudatod sem lesz utána!
Hozzávalók
- 60 gramm csokoládé finomra reszelve
- 240 gramm eper felszeletelve
- 70 gramm cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- 200 milliliter habtejszín
Elkészítés
- 90 gramm epret tegyél egy tálba, add hozzá a cukrot, vanília kivonatot és a sót. Egy villával törd össze az epret és tedd be a hűtőbe fél órára.
- Verd fel a habtejszínt egy mixer segítségével, majd óvatosan forgasd bele az epres masszát és a csokireszeléket.
- Kanalazd üvegpoharakba, rétegezve a maradék eperrel. A tetejére eper kerüljön és még egy kis csokireszelék.
Bármilyen csoki használható hozzá, étcsoki, tejcsoki is, ízlés szerint!