Jó hatással van a szívműködésre és a fogyásra
Léteznek olyan tanulmányok, amelyek szerint a nagy mennyiségű zöld tea fogyasztása összefüggésben áll a szívbetegségek kialakulásának alacsonyabb kockázatával. A zöld tea csökkenti a trigliceridek és az LDL-koleszterin szintjét, s emellett az LDL-koleszterin oxidációját, ami védelmet nyújthat a szívbetegségekkel szemben. A zöld teáról általánosan ismert, hogy segíti a zsírégetést. Több tudományos kutatás igazolja, hogy a zöld tea hatékony segítőtárs a zsírégetésben és a testsúly csökkentésében.
A matcha tea elkészítése:
3 féle arányú matcha teát készíthetünk
- Standard – 1 teáskanál teaport összekeverünk 59 ml forró vízzel
- Usucha – ½ teáskanál tea por 89 – 118 ml forró vízhez
- Koicha – a japán ceremónia keretein belüli elkészítési módszer – 2 teáskanál tea por 30 ml forró vízbe
A matcha por felhasználása
A porból elsősorban italt készíthetünk, azonban nem ez az egyetlen felhasználási módszer, ezért felsorolunk pár tippet a matcha tea fogyasztására.
- Zabpehelybe keverve – ha minden reggel zabkását vagy müzlit készítesz, keverj bele egy kis matcha port. Kellemesen megszínezi az ételt és tápanyagokkal dúsítja.
- Smoothieba keverve – a matchát számos ételbe vagy italba belekeverheted, például egy egészséges smoothieba. Színével és ízével is gazdagítja az italt.
- Süteménybe vagy más desszertbe keverve – a matcha teát palacsintába, muffinba vagy más desszertekbe is belekeverheted.
- Matcha latte formában – tegyél egy csészébe 1 teáskanál matcha port, 1 teáskanál mézet és öntsd le 1 evőkanál forró vízzel. Melegítsd fel a tejet, habosítsd fel és öntsd hozzá.
A matcha por felhasználásának sokféle módja van, csak a kreativitásodtól és az ízlésedtől függ. Hozzáadhtod salátaöntethez, granolához, popcornhoz vagy készíthetsz matcha jégkrémet is.