Imádom a lepcsánkát (tócsnit) minden formában, ez a változat pedig abszolút kedvenccé vált nálunk! Ezt a finom és egészséges borsós-kukoricás lepcsánkát könnyedén elkészítheted néhány olyan hozzávalóból, ami nagy valószínűséggel most is van a kamrában és a fagyasztóban.
Ezt az egészséges lepcsánkát azért szeretjük nagyon, mert a nap folyamán bármikor élvezhetjük! Ha reggelire készíted tálalhatod baconnel, ebédre eheted salátával, vagy zöldségekkel egy könnyed vacsorához. Pénztárcabarát, könnyen és gyorsan elkészíthető és csak néhány dolog kell hozzá. Imádni fogod ezt a receptet, mert gyors, könnyű elkészíteni és nagyon finom!
Bögrés borsós-kukoricás lepcsánka
Szerintem fontos, hogy legyen néhány olyan recept a tarsolyunkban, amihez csak olyan alapanyagok kellenek, ami szinte mindig van otthon, a borsó és a kukorica pedig ilyen.
Hozzávalók
- 1 bögre fagyasztott borsó
- 1 bögre fagyasztott kukorica (konzerves is jó)
- fél bögre tej
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- ¾ bögre liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- só és bors
Elkészítés
- Forralj fel egy fazék vizet, add hozzá a fagyasztott borsót és kukoricát és főzd nagyjából 2 percig. Szűrd le, majd hagyd kihűlni a borsót és a kukoricát.
- Egy tálban keverd össze a tejet, tojást, lisztet alaposan, majd add hozzá az apróra kockázott hagymát, borsót, kukoricát, sót, borsot és keverd össze.
- Egy serpenyőben melegíts olajat, majd tegyél a masszából 2 evőkanálnyit, kicsit lapogasd el, de ne tegyél egyszerre túl sokat a serpenyőbe (én általában hármat szoktam sütni). Mindkét oldalát süsd 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, majd tedd egy papírtörlőre.
Tipp:
Csak annyi olajat tegyél a serpenyőbe, hogy az alját ellepje, és legyen forró mielőtt bele tennéd a tésztát, máskülönben olajos lesz.
Mivel tálald?
Magában is eheted, de csinálhatsz hozzá krumplipürét vagy salátát is, és mártással is nagyon finom. Ha pedig egyszerre többet készítesz, le is fagyaszthatod, nagyjából egy hónapig eláll a fagyasztóban, ha ismét ennél belőle, vedd ki este, hogy éjszaka kiolvadjon, majd 180 fokos sütőben egy sütőpapírral bélelt tepsiben 10 percig melegítsd, így olyan, mintha friss lenne.
Jó étvágyat hozzá!