Süsd meg ezt a finom süteményt te is. Így készül a legjobb rizsfelfújt sütemény:
Ezt a süteményt igaz, hogy akkor szeretjük a legjobban, ha a nagymama készíti el, de nem árt, ha időben megtanuljuk mi is elkészíteni, hogy majd késöbb mi is eltudjuk készíteni az unokák számára. Meg persze azért, hogy bármikor ehessünk rizsfelfújtat finom házi lekvárokkal. Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb süteményről van szó, amihez hoztam egy tökéletes receptet. Annyit hozzá ténnék mielőtt bárki elkezdené sütni, hogy azok se csüggedjenek akik nem szeretik a mazsolát ( én sem ), viszont erre megtaláltam a legjobb megoldást. Fagyasztott áfonyát szoktam venni, kiolvasztás után ezt teszem bele a süteménybe. Tökéletes csere, de lehet bármilyen más gyümölcsöt tenni a rizsfelfújtba! Aki nem szeretne semmit bele tenni az sem okoz gondot, lehet gyümölcs nélkül is, úgy is 100%, hogy nagyon finom lesz! :)
Amire szükséged lesz:
- 15 dkg rizs
- 5dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 kk. liszt
- 2 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. zsemlemorzsa
- baracklekvár vagy bármilyen másik lekvár, ízlés szerint
Sütemény elkészítése nagyon egyszerű: