Miért egyél cukrot? Vagy miért ne egyél cukrot? De kívánod az édességet? Válaszolunk és segítünk!
Egy kis felvezető, hogy miért érdemes cukormentes sütit enned, sőt miért érdemes egyáltalán nem enned cukrot:
Elkészítése:
A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként hozáadjuk a xilitet. Két részletben beleszitáljuk a lisztet, és finoman beleforgatjuk a habba. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegíett sütőben, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.Amikor kész, munkalapra borítjuk, a papírt lehúzzuk, a tésztát pedig egy sütőpapírral borított tálcára visszafordítjuk.A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük a xilittel, a liszttel és a vaníliával, a tejjel lassan sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a xilittel. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekeverjük a vajas krémbe, és a tésztára simítjuk.A tejszínt keményre vertjük a xilittel, és beborítjuk vele a süteményt, majd villával bordákat húzunk bele.A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgatjuk. A másnapi fogyasztásig hűtőben tároljuk.