Hasznos tippek a karamellás brownie elkészítéséhez
- A szobahőmérsékletű tojások könnyebben keverednek a tésztába, mint a hideg tojások. Vedd ki a tojásokat a hűtőből idő előtt, vagy tedd egy tál meleg vízbe, hogy gyorsabban szobahőmérsékletűvé váljanak.
- Kerüld a brownie-tészta túlkeverését, mert az kemény brownie-t eredményez. Ne használj keverőgépet, helyette egy spatulával keverd össze a tésztát.
- Ha a kakaópor darabos, szitáld át, mielőtt hozzáadod az olvasztott vajhoz.
- Győződj meg róla, hogy a lisztet helyesen mérd ki. Ha túl sok lisztet adsz a recepthez, sűrű karamellás brownie-t kapsz.
- Légy türelmes! Ne vágd fel a brownie-t, amikor még forró. A karamellréteg még nem szilárdult meg, és a csokidarabkák még olvadékonyak, így össze fog folyni.
- A tepsi kibélelése sokkal könnyebbé teszi a brownie-k kiszedését, és a tepsi megtisztítása is egyszerűbb lesz.
- Az extra ropogósság érdekében apróra vágott pekándiót is adhatsz a brownie tésztához.