Kevesen ismerik a kukoricaliszt jótékony hatását és tulajdonságait. Vitamin és tápanyag dús, kiváló fehérjeforrás, amit ma már rengeteg változatban lehet kapni.
Élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék.
Több mint 60% fehérjét tartalmaz, nagyon gazdag esszenciális aminosavakban, mint például a cisztin és metionin. Tele van zsírban és vízben oldódó vitaminokkal, ilyen az E, B1, B2, B3, B4, B5, és a B6 vitamin.
Aracin- és palmitinsav származékot tartalmaznak, ezek a savak tisztítják meg a vért a toxikus anyagoktól, így ezek rendkívül fontosak a szervezet egészséges működéséhez.
Számtalan panaszra nyújt gyógyírt. Segíti a máj működését, csökkenti a koleszterin szintet, szabályozza a vércukor szintet.
Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, rizsliszttel keverve tökéletes alternatívája lehet a finomított lisztnek.
Kalória és szénhidráttartalma jóval alacsonyabb mint a többi egyszerű szénhidráté, így diétázók és, cukorbetegek is bátran beilleszthetik étrendjükbe. Gluténmentes így a gluténérzékenységben szenvedők is élvezhetik sokoldalúságát.
Kiváló mindenhez amihez lisztet használunk, süteményekhez, habaráshoz, palacsintához, kásához vagy isteni puliszkát is lehet belőle csinálni. Egy remek alternatív forrás, a sima gluténtartalmú lisztek helyettesítőjeként. Gluténérzékenyeknek vagy csak szimplán az egészséges életmódot kedvelőknek.