A banán már önmagában is tökéletes nassolni való – olcsó és egészséges (hogy milyen pozitív hatással van a szervezetre, arról már korábban írtunk, ezt itt találod). Viszont elég gyorsan megbarnul, ezért (is) hasznos, ha van egy olyan recepted, amihez felhasználhatod a túlérett banánokat is a hétvégén, így semmi sem megy kárba.
Ez az egészséges kókuszos-banános muffin nagyon gyorsan elkészíthető, mindössze 30 perc kell hozzá és néhány olyan hozzávaló, ami általában van otthon. Ha kiteszed az asztalra, biztos, hogy nem sokáig marad belőle, nagyon különleges íze van, én egyszerűen imádom!
Bögrés kókuszos-banános muffin
Hozzávalók
• 1, 25 bögre liszt
• 1,5 teáskanál sütőpor
• 3 banán összetörve
• 1/2 bögre olívaolaj (vagy kókuszolaj)
• 1 tojás
• 1/2 bögre kókuszreszelék (+ a díszítéshez)
• 1 teáskanál fahéj
• 1 csipet só
A méréshez egy 2,5 decis bögrét használj.
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra és a muffin sütőformát béleld ki papírokkal.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kókuszreszelék, fahéj, só) egy nagy tálban.
- Keverd össze a nedves hozzávalókat is (összetört banán, tojás, olaj, méz) egy kisebb tálban.
- A száraz hozzávalókhoz tedd hozzá a neveseket és keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz. Mindegyik kis muffinformát töltsd nagyjából a 2/3-áig, majd a tetejére szórj egy kis extra kókuszreszeléket.
- Süsd a muffinokat 15-20 percig, amíg egy fogpiszkáló beleszúrva tisztán nem jön ki. Hagyd a tepsiben 5 percig, majd tedd egy rácsra, hogy teljesen kihűljön és élvezd ezt a finomságot!
Tippek:
- Ez a muffin akkor a legfinomabb, ha jó érett banánokat használsz hozzá – így lesz teljes az íz és igazán édes.
- Még sütés előtt a tetejére tehetsz egy kevés kristálycukrot, így kicsit édesebb és finom ropogós lesz.
- Tárold légmentesen zárható tartóban, így megőrzi a kívánt állagot, nem szárad ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!