Omega-3
Ha nem eszel halat, vagy tengeri ételeket, nehéz lehet elegendő omega-3-at fogyasztani, ráadásul zöldségfélékből többet kell enni, mert az ezekben található omega-3-at a szervezet kevésbé hatékonyan tudja felhasználni, összehasonlítva azzal, ami például a halakban található. Pedig nagyon fontos szerepe van, jót tesz az agynak, csökkenti a gyulladást is, ezért erre különösen oda kell figyelni azoknak, akik nem szeretik a halféléket.
Segít fenntartani az egészséges vércukorszintet
Számtalan tanulmány igazolta már, hogy nagyobb mennyiségben fogyasztva a kelbimbó segít szabályozni a vércukorszintet, köszönhetően a benne található rostoknak. Ezek lelassítják a cukor felszívódását a vérben.
K-vitamin
Rengeteg K-vitamin található benne, ami egy nagyon fontos tápanyag, aminek kritikus szerepe van a testben. Segít a véralvadásban, ami mérsékli a vérzést, ha például megvágod magad. A csontokat is erősíti, valamint segít a csontritkulás megelőzésében.
Rostokban gazdag
Magas antioxidánsban
Kimagaslóan sok a benne található antioxidáns, ami a sejtekre is jó hatással van, valamint csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.
A kelbimbó az egyik leginkább tápanyagban gazdag zöldség, ami rendkívül hasznos és egészséges, ha rendszeresen fogyasztjuk. Ha más gyümölcsökkel, zöldségekkel kombinálod, segíthet, hogy a szíved erősebb legyen, a vércukorszinted egészséges maradjon, megelőzi a szorulást és még számos más jótékony hatása van. Ráadásul a szabadgyökökre gyakorolt tulajdonságai miatt segít lelassítani az öregedés folyamtát is. Könnyű elkészíteni, süthetjük serpenyőben, megfőzhetjük, párolhatjuk, vagy sütőben is elkészíthetjük és akár nassolni valóként is fogyasztható, de főfogásként, köretként is megállja a helyét. Egyél belőle minél többet az egészséged érdekében!