notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan készíthetsz otthon tökéletes kávét, Tippek, hogy finomabb kávét főzz, Így főzhetsz finomabb, ízletesebb kávét otthon

hirdetes

Főzz tökéletes kávét ezekkel a tippekkel!

helloladies.hu

Egyre többen fejlesztik a kávéfőző tudományukat és fantasztikus latte-t készítenek otthon, de másoknak nem igazán megy az otthoni kávékészítés. Nem számít te melyik csoportba tartozol, valószínűleg van néhány lépés a folyamatban, amire ráfér a fejlesztés. Itt vannak a legnagyobb hibák, amiket elkövethetsz és hogy hogyan hozd helyre!

Így főzz tökéletes kávét

Attól függően válaszd ki a kávét, hogy milyet készítesz


Attól függően, hogy mennyire őrölt a kávé, más élményt kapunk. Ha finoman őrölt, intenzívebb az íz, mivel nagyobb felületen érintkezik a forró vízzel, valamint finoman őrölt szemek esetében több időbe telik, mire a víz átfolyik rajta. Vagyis, ha kevés ideig főzöd a kávét, minél finomabban őröltet kell választani, ha pedig tovább főzöd, úgy lehet, nagyobb, durvább is. Ha espressot, készítesz például, finoman őröltet kell használni, közepesen őröltet pedig a kotyogós kávéfőző és az 1 bögrés kávéfőzőkhöz, a jeges kávéhoz, french press kávéhoz pedig durván őröltet.

hirdetes


Csapvizet használsz


Könnyű elfeledkezni arról, hogy a kávé 98%-a víz. Az pedig, hogy milyen vizet használunk nagyban befolyásolja az otthon készített kávé minőségét. A csapvíz minősége általában nem megfelelő, az ásványvizek pedig túl lágyak, ezért szűrt vizet használni a legjobb.


Rossz hőmérséklet


hirdetes
A víz hőmérséklete nagyon fontos – 90-95 fokosnak kellene lennie, nem is langyosnak, de ne is forrjon. A legegyszerűbb, ha felforraljuk a vizet és hagyjuk egy percig állni, mielőtt a kávéhoz tennénk, így lesz a legfinomabb.


Nem méred ki a kávét


Az emberek gyakran túl sok kávét tesznek, hogy erősebb legyen, de ezzel azt kockáztatod, hogy fanyar lesz. Ráadásul a több kávétól nem lesz erősebb vagy jobb egy csésze kávé. Egy bizonyos pont után, csak pazarlod a kávébabot és az is lehet, hogy ihatatlan lesz végül. Az is számít, hogy meddig fő, valamint leginkább a kávé és víz aránya. Ha erősebb kávét szeretnél inni, ahelyett, hogy többet tennél belőle, vegyél egy kevésbé pörköltet (szintén egy másik félreértés: a sötétebb, pörkölt kávék gyengébbek, mint a világosabbak). Mindig mérd ki, hogy mennyit teszel. 1 evőkanálnyi kávé nagyjából 1 deciliter vízhez kell.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes