3. Keverd a terítéket
Nem kell minden tányérnak és tálnak passzolnia, bátran keverheted őket. Egy klasszikus választás lehet például egy semleges szín a tányérokon és mellette egy eltérő, feltűnő szín, például piros tál. A sötétebb színek, mint a sötétszürke, vagy sötétkék nagyon sikkesnek, ugyanakkor kinyomultnak hat, ha arany kiegészítőkkel használod.
4. Ne feledkezz meg a szalvétáról
Ha egységes kinézetet szeretnél, használj ugyanolyan anyagú szalvétát (a sima papírszalvéta is megteszi, ebben az esetben egyszerűen hajtogathatsz belőle egy aranyos kis karácsonyfát), mint a terítő, a szalvétagyűrűk eleganciát visznek az asztalra, és néhány gömböt is elhelyezhetsz az asztalon, akár a székek hátuljára is akaszthatsz belőlük. Ha fém szalvétagyűrűt használsz, ugyanolyan árnyalatot válassz, mint az evőeszköz, így sokkal egységesebb lesz a hatás.
5. Különleges evőeszközök
6. Asztaldísz
Most pedig következik az egész megkoronázása (olyan, mint a csúcsdísz a fán), a központi asztaldísz. Használj minél több zöldet, akár valódi ágakat, akár girlandot, és helyezd el az asztal közepén. Tehetsz rá néhány masnit, gömböket, akár még gyertyákat is. Két vagy három kisebb koszorú, amin gyertyák vannak elhelyezve, nagyon jól mutathat szintén. A friss virágok, vagy zöldek egy egyszerű üvegvázában mindig remekül néznek ki, de ebben az esetben ügyelj arra, hogy ne a legillatosabbakat válaszd, mert egyrész étkezésnél sem jó, másrészt ilyenkor inkább arra kell törekedni, hogy a karácsonyi illatok kerüljenek előtérbe, mint a fahéj. Ne becsüld alá az egyszerű teamécseseket se egy sima üveg gyertyatartóban, ez is melegséggel tölti meg az otthonodat és az ünnepi asztalt. Most, hogy már minden készen áll egyetek és beszélgessetek egy jót, élvezzétek együtt ezt a csodálatos ünnepet!