A gyerekek egyik nagy kedvence a kelt tésztákból készült finomság. A sikere mindig garantált!
Szeretem, akkor megeszem!
Az iskolákban és az óvodákban szinte mindenféle étel az asztalra kerül. Színes és változatos a menüsorok repertoárja, új ízekkel is találkoznak a gyerekek. Kisebb-nagyobb a sikere egy-egy újdonságnak, ám a klasszikus darabok a mindent vivők. Azok szinte kivétel nélkül eltűnnek a tányérról, és a repetárért is áll a sor. Népszerű bármily hihetetlen a paprikás burgonya, sárgaborsó főzelék, szinte mindenféle húsétel, a gulyásleves, és természetesen az ász, a rántott szelet-petrezselymes burgonya kombó. Tradicionális ünnepeken megjelenik az étlapon a fánk, a diós-mákos kalács, aranygaluska. Ezek is verhetetlenek, csak úgy mint a lekváros bukta. Jó sok készült belőle, és mi is kaptunk pár darabot! Nagyon fincsi volt!
A kidagasztott kelttészta, gombócozva újrakelsztődik. Helyes kis cipók lesznek belőle.
Kinyújtás után téglalpokat vágnak belőle, amit egy laza mozdulattal egy másik deszkára dobnak töltés céljából.
A töltelék sütésálló lekvár csík.
Sorba becsücsülnek az óriási tepsibe kb.: 110-en egyszerre.
Jól egybedagadnak sütés közben és a térfogatuk is megdublázódik.
A végeredmény a tálcákon várja, hogy éhes kisgazdája megegye.
Úgy látom van akinél mát el is fogyott!