A Hógolyó sütinek mindenképp érdemes egy kis helyet szorítani az ünnepi asztalon, vagy a karácsonyfa alatt, mert nagyon könnyű elkészíteni és szó szerint elolvad a szádban! Ez a pekándiós finomság akár ajándékként is megállja a helyét!
Pekándiós hógolyó süti
Hozzávalók:
- 0,5 bögre puha vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília (a legjobb, ha vanília rúd friss, kikapart belsejét használod)
- 3⁄4 bögre finomra darabolt pekándió
- 1 bögre liszt
- 1 csipet só
- porcukor
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
- Kapcsolj be egy kis Karácsonyi zenét!
- Egy 250 milliliteres bögrét használj a méréshez.
- Késsel, vagy egy aprítógéppel törd finomra a pekándiót.
- Egy mixer segítségével verd puhára a vajat, majd add hozzá a cukrot, vaníliát, sót és pekándiót. Jól dolgozd össze, majd apránként add hozzá a lisztet és jól keverd össze.
- Lisztezd be a kezed. Használj egy teáskanalat és formálj cseresznye nagyságú golyókat, majd tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Süsd 150 fokon 15-20 percig (a színének világosnak kell lennie, nem barnának!).
- Amíg még melegek a sütik, mártogasd bele porcukorba, majd amikor már kihűlt, ismét forgasd meg porcukorban.
Ha van még kedvetek egy kis sütögetéshez, készítsétek el ezt a csodás Vörösáfonyás-narancsos piskótát is az Ünnepekre, mert nem csak gyönyörű, de nagyon finom is!