Ez a leves nagyon erős vírusölő, és antibakteriális hatású, sokkal jobb, mint bármelyik gyógyszer! Nátha, influenza ellen tökéletes, fogyassz belőle akár minden nap egy-egy csészével, a legjobb az benne, hogy ha már elkaptad a betegséget, akkor is segít!
A gyógyszeripar a fokhagyma hatóanyagait elsősorban antimikrobiális hatásai miatt alkalmazza, valamint vérhígító és vértisztító hatása miatt. Vírus-, baktérium- és gombaölő hatása bizonyított, mind külsőleg mind belsőleg. Megfázások során, vérzéssel együtt járó betegségeknél is kiválóan alkalmazható, mivel a véráramba jelenlévő mikroorganizmusokat és parazitákat is képes elpusztítani kénvegyületei révén. Külsőleg alkalmazva bizonyítottan elpusztítja a HPV-t, néhány nap alatt képes például a lógó bőrszemölcsöket eltüntetni. Jó féreghajtó, hatása van. Vérhígító hatással is rendelkezik, nem engedi összetapadni és aggregálódni a vér alakos részét.
Hozzávalók
- 50 gerezd fokhagyma
- két evőkanál vaj
- két evőkanál olívaolaj
- két nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- egy evőkanál friss kakukkfű apróra vágva
- hat csésze csirkealaplé
- friss fűszernövények (zeller, petrezselyem, babér)
- két csésze szikkadt kenyér kockára vágva
- egy pohár zsíros tejföl
Elkészítés
Aprítsuk fel a vörös-, illetve a fokhagymát, majd egy kis zsiradékon pirítsuk üvegesre mind a kettőt. Ezután öntsük fel az alaplével, főzzük nagyjából fél órán keresztül, majd tegyük bele a fűszereket. Ízlés szerint fűszerezheted még nyugodtan, nekünk ennyi fűszerrel vált be. Főzzük még negyed óra-húsz percen át, habarjuk a tejföllel, ezután tálalhatjuk is a pirított kenyérkockákkal, de természetesen készíthettek hozzá sajtos krutont is!