Egy átlagos hétvégén, vendégeknek, de Karácsonykor is szuper választás lehet ez az isteni Fahéjas keksz. Könnyű elkészíteni, de nagyon gyorsan elfogynak. Forró csokival fogyasztva is tökéletes nassolnivaló. Az egyik legjobb keksz, amit valaha ettünk!
Fahéjas keksz
Hozzávalók:
- 1 bögre cukor
- 0,5 bögre vaj
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília (a rúd kikapart belseje, de vaníliakivonat is jó)
- 1,5 bögre liszt
- 1,5 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Fahéjas cukor:
- 0,5 bögre kristálycukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- Kiméréshez egy 2,5 deciliteres bögrét használjunk.
- Egy kézimixer segítségével krémesítsd össze a cukrot és a vajat, üsd hozzá a tojást is, majd a vaníliát. Jól keverd el.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, fahéjat, sütőport és sót.
- Keverd hozzá a vajas masszához, figyelj, hogy ne maradjanak benne kis csomók.
- Fedd be, majd tedd a hűtőbe 2 órára, hogy elég kemény legyen ahhoz, hogy kis golyókat lehessen belőle formázni.
- Gyúrj a tésztából nagyjából 2 centiméter átmérőjű golyókat.
- Egy kis tálban keverd össze a porcukrot és a fahéjat, majd forgasd meg benne a golyókat.
- Egymástól 3 centire helyezd a sütiket egy sütőpapírra (ha ragadna, enyhén ki lehet zsírozni).
- Süsd 175 fokon 10 percig, amíg a széle kicsit megbarnul.
- Várd meg míg kihűl, aztán jó étvágyat hozzá!