Rengeteg olyan étel van, amire ha nem figyelünk, egy idő után mehet a kukába, viszont vannak olyanok is, amik (egy kis odafigyeléssel) szinte bármeddig eltarthatók. Ezeket mutatjuk most be!
Méz
Reméljük, hogy nincs olyan ember, akinek ne lenne otthon méze, hiszen kívül-belül jót tesz a testnek, sokáig még sebek gyógyítására is használták. És mi még a plusz? Sosem romlik meg! Archeológusok még 3000 éves mézet is találtak és még mindig ehető. A benne található cukor, alacsony nedvességtartalom, savasság mind hozzájárul ehhez. A legtöbb étellel ellentétben, ezt nem kell figyelni mikor jár le, ha nem akarunk megbetegedni.
Ecet
Van valami amire az almaborecet nem jó? Számtalan fantasztikus egészségügyi hatása mellett például segít a fogyásban, gyomorfájásra is jó, és örökké a kamrában maradhat. De ez ugyanúgy igaz a balzsamecetre és fehér ecetre is, ráadásul még hűteni sem kell.
Só
A sót gyakran használják arra, hogy más ételeket megvédjen a penésztől és baktériumoktól, így tovább elállnak, a só ugyanis felszívja a nedvességet, ilyen körülmények között pedig ezek nem képesek életben maradni. Gond csak akkor van, ha nedvességet kap a só, egyébként sosem romlik meg, így a tárolására figyelni kell.
Szárított hüvelyesek
Ha jól zárható, légmentes csomagolásban tartjuk, bizony ezek sem fognak kárba veszni, bár azt meg kell jegyeznünk, hogy a babot például lehet, hogy tovább kell főzni, ha régi.
Cukor
Szeszes italok
Csak abban az esetben áll el, ha nincs kinyitva és hideg helyen van tárolva. Úgyhogy nem bonthatsz ki egy üveg Bacardit és ihatsz belőle évekkel később. Ha levegő éri az ízéből is veszíthet, az alkoholra is hatással vannak az extrém időjárási körülmények, az erős fény, vagy meleg.
Vaníliakivonat
A tiszta vaníliakivonat alkoholt tartalmaz, ami miatt tovább eláll. Ha viszont nem tiszta, akkor már nem, ezt ne felejtsük el. Ellenkező estben viszont ha megfelelően van tárolva, vagyis nem juthatnak az üvegbe baktériumok, bármeddig használható.