Nincs is jobb, mint rájönni, hogy sok étel egyáltalán nem is tesz olyan rosszat nekünk, mint azt hisszük! Sok olyan élelmiszer van, ami nem érdemelte meg, hogy rossz hírnévre tegyen szert, pedig sajnos ha valamiről elterjed, hogy rossz, nagyon nehéz elhinni az ellenkezőjét. Az alábbiakat viszont tényleg át kellene értékelni!
Tojás
Egy ideig azt tartották, hogy a tojásban sok a zsír és koleszterin, ami negatívan hat az egészségünkre, ma viszont már tudjuk, hogy nem olyan magas a zsírtartalma, ráadásul van benne jó zsír is, valamint az ételekben található koleszterin nem kapcsolható közvetlenül a vér koleszterinszintjéhez. Viszont sok benne a protein, vitamin, itt pedig megtaláljátok, miért is tesz olyan jót a testnek!
Fagyasztott ételek
Ezekről általában a pizza vagy a fagyi jut eszünkbe, azonban a zöldségek, gyümölcsök akkor lettek lefagyasztva, amikor a legérettebbek, vagyis amikor a legtöbb bennük a tápanyag, vitamin, ásványi anyag. Ennél fogva pedig bátran használhatjuk bármilyen fogáshoz!
Kávé
Ha túl sokat iszunk belőle, kétségtelenül van mellékhatása – gyors szívverés, izzadás, hasmenés – de mértékkel fogyasztva a legtöbb esetben jót tesz az egészségnek. Van benne B-vitamin, sőt még a cukorbetegség kockázatának csökkentésével is összekapcsolták. Arra viszont figyelni kell, hogy mit teszünk bele, mert az édesítők, cukor tényleg káros lehet.
Szénhidrát
Kenyér, bizonyos zöldégek, zab – ezeket sokan kerülik, mert sok bennük a szénhidrát, azonban a szerveinknek – különösen az agynak, vesének és izmoknak – szüksége van rá a megfelelő működéshez. A test ezekből nyer leginkább energiát, valamint nagyon fontos, hogy rost is van bennük, ami az emésztésnek nagyon jót tesz.
Glutén
Nagyon rossz a hírneve és megtalálható az árpában, búzában, rozsban, ami miatt sokan hanyagolják a fehér kenyeret, tésztákat. Azonban ha a teljes kiőrlésű verzióját választjuk azoknak a termékeknek, amik tartalmazzák ezeket a gabonákat, az hihetetlenül egészséges döntés! Azok, akik lisztérzékenyek, gluténérzékenyek tapasztalnak csak negatív egészségügyi hatást, ha glutént fogyasztanak, a többiek bátran ehetik!