Te is imádod a csokoládét? Ha van egy kis maradék és mellé néhány aszalt gyümölcs is, miért ne ötvöznéd a kettőt? Ez az áfonyás-pisztáciás fehér csoki fantasztikusan finom, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető.
A legjobb benne, hogy számtalan módon variálható, készíthetjük másfajta csokiból, más aszalt gyümölccsel, akár mandulával is, csak a képzeletünk szabhat határt. Ha a boltok polcain te is mindig korgó gyomorral nézed ezeket a csokikat, most már tudod, hogy könnyedén elkészítheted otthon, saját magad is egy kis hétvégi nassolásra, vagy ha vendégek érkeznek. A végeredmény egyszerűen gyönyörű, csak használd a kreativitásodat és a kedvenc ízeidet!
Áfonyás-pisztáciás fehércsoki szeletek
Hozzávalók
- 450 gramm – fehér csokoládé aprítva
- ¾ bögre sótlan pisztácia
- ⅓ bögre aszalt áfonya aprítva
Elkészítés
- Egy körülbelül 20x30 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd tedd félre.
- Egy fazékba tegyél vizet, forrald fel, majd egy kisebb edényt belehelyezve a gőz felett olvaszd fel az aprított csokoládét.
- Ha megolvadt, gyorsan öntsd a sütőpapírra és oszlasd el egyenletesen.
- Add hozzá a pisztáciát és az aszalt áfonyát a tetejére.
- Tedd a hűtőbe néhány órára.
- Ha megkeményedett, vágd háromszögekre és tálalhatod is ezt a finomságot.