Nyáron is vágyunk édességre, de ilyenkor semmi kedvünk bekapcsolni a sütőt, hogy még jobban melegítse a lakást, és inkább savanykásabb ízekre vágyunk a nagy forróságban. Sokkal szívesebben készítünk olyan finomságokat, ami hűsít és a nagy melegben is jól esik fogyasztani. A citromos-áfonyás mini sajttorta pont ilyen!
A sajttorta hatalmas népszerűségnek örvend, már nem csak az Egyesült Államokban, hanem a világ minden részén. Ez a hűsítő finomság nagyon sokféleképpen elkészíthető, most egy mini változatot hoztunk nektek citromos, áfonyás ízesítésben, ami egyszerre édes és savanyú, tökéletes nyári desszert. Ha vendégek érkeznek biztosan nagy sikert fog aratni, garantáltan hamar el fog fogyni, és sokan elkérik majd a receptjét. Ráadásul, ha megtudják milyen gyorsan elkészül! Ugyanis mindössze 15 percet kell rá fordítanunk, aztán hagyni, hogy jól lehűljön, és már élvezhetjük is. Én nagyon szeretek a forró hónapokban olyan édességeket, desszerteket készíteni, amiben valamilyen módon megjelennek a nyár ízei, ez esetben a citrom és az áfonya, amik nagyon jól kiegészítik egymást. Ebben a hűsítő finomságban ráadásul semmi olyan alapanyag nincs, amit ne lehetne könnyedén beszerezni, és kezdő szakácsok is bátran nekiállhatnak, a siker garantált lesz!
Citromos-áfonyás mini sajttorta
Hozzávalók:
- 12 Oreo keksz
- 250 gramm lágy krémsajt
- 90 gramm porcukor
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 350 milliliter tejszín
- áfonya lekvár
Elkészítés:
2. Egy nagy tálban egy kézimixer segítségével verjük fel a krémsajtot, amíg puha nem lesz, keverjük bele a porcukrot, a citrom levét, és reszelt héját is, majd a vaníliakivonatot és végül adjuk hozzá a csipet sót. Tegyük hozzá a tejszínt is, és verjük egészen addig, amíg kemény lesz. Az így kapott krémünket kanalazzuk rá a kekszekre.
3. Egy kiskanállal tegyünk egy keveset az áfonyalekvárból mindegyik sajttorta közepére, majd egy fogpiszkáló segítségével keverjük el.
4. Tegyük a hűtőbe körülbelül 4 órára, hagyjuk, hogy jól megdermedjen.