notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne dobd ki, ha penészes! Így tedd ehetővé az ehetetlent!

hirdetes

Nem sikerült jól az ebéd? Így hozd helyre pár hasznos tipp segítségével!

Bartók Vivien

Kezdőként a konyhában rengeteg „hibát” elkövetek a mai napig. Ilyenkor általában telefonálok a mamámnak, hogy miként tudnám kijavítani, mert utálok pazarolni és ételt kidobni. Ezeket a jótanácsokat most megosztom veletek is!

Hasznos tippek, ha nem sikerült jól az étel!

Íme néhány jótanács az elrontott ételek helyrehozásához!

#1 Ha túl sok ecetet tettél az általad készített ételbe és savanyú lett, akkor cukor hozzáadásával közömbösítheted.

#2 A forrás közben „összeállt” tejet (szerintem tudjátok, hogy mire gondolok), elkészítheted túrónak! Vagy egy habverő segítségével verd fel sima, csomómentes állagúra és felhasználhatod kelt tészta készítésére is.

#3 Ha elsóztad a levest vagy a pörköltet (mert annyira szerelmes vagy), akkor ne próbáld meg cukorral kompenzálni! Késhegynyi szódabikarbónával javíthatsz rajta.

#4 A megpenészedett lekvárt vagy befőttet is helyrehozhatod! Először a romlott részt távolítsd el, majd lassú lángon/ alacsony fokozaton főzd újra.

#5 Ha csomós lett a rántás, akkor szűrd le a levest. (Oké, ez valóban logikus.)

#6 Ha nem főtt meg a bab vagy a borsó, akkor kevés szódabikarbónával megpuhíthatod.

hirdetes

#7 A túlkelesztett tésztát egy kevés tej és liszt hozzáadásával próbáld meg újra felverni.

#8 Ha nem sikerült felverni a tejszínt, akkor tedd be a hűtőbe. Ha kihűlt, akkor öntsd le az alját és próbáld meg újra.

#9 A megégett tészta használható részeit, készítsd el édes morzsának.

#10 Ha nagyon kemény a hús sütés közben, akkor egy kis kanál ecettel locsold meg, majd úgy főzd tovább.

Tudtad?

 

Tojás

- Tojás hiányában, a sütemények tetejét hígított tejföllel, cukros tejjel vagy feketekávéval is megkenheted.

Hagyma

- A hagyma- és a halszagot kézről, deszkáról és késről ecetes sós vízzel tudod gyorsan eltüntetni.

- Ha nagyon erős a hagyma, akkor tisztítás után, a felvágásig tartsd hideg vízben.

Tej

- Ha a lábast elöblítjük vízzel, akkor nem ég oda a tej.

- Nyáron a tejet egy csipetnyi szódabikarbónával forraljuk fel, így nem savanyodik meg hamar.

hirdetes

Újburgonya

- Az újburgonyát mosás után és hámozás előtt erősen sózd meg, így könnyebben le fog jönni a héja.

Citrom

- A citromhéjat csak gyengén reszeld, különben keserű lesz.

- A lereszelt citromhéj cukorral elkeverve, és üvegbe rakva sokáig eltárolható.

- A citrom is sokáig felhasználható, ha szeletekre vágod, meghinted cukorral és üvegben letakarva tárolod.

Tejszínhab

- Tejszínhab helyett, forrázott szirupos tojáshabot is használhatsz.

- Ha túl sokáig verjük a tejszínhabot, akkor vaj lesz belőle.

Zsír

- Nem fröcsköl a zsír, ha egy kevés sót teszel bele.

Remélem hasznosnak találtad a cikket és sikerült néhány tanácsot ellesned!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes