Gazdag, nedves és habos, ezek a karamellás brownie-k dekadens finomságok, amelyek kielégítik az édes vágyakat. Ezek a ragacsos, ínycsiklandó brownie-k, amelyek közepén vastag karamellréteg fut végig, minden alkalomra kiválóak.
Van-e jobb a karamell és a csokoládé kombinációjánál? Ez a karamellás brownie recept a kettőt egyesíti, amivel nem fogsz tudni betelni. A karamell teljesen új szintre emeli a brownie-t. Ez egy dekadens desszert, amit mindenki imádni fog!
Ezt a karamellás brownie-t nagyon könnyű elkészíteni. Nincs szükség semmilyen különleges felszerelésre. Csak egy habverő és egy spatula kell hozzá! Hidd el, ez lesz a legjobb dolog, amit valaha is készítettél.
Hozzávalók
Karamellöntethez:
150 g cukor
150 ml tejszín
Browniehoz:
250 g étcsokoládé
250 g vaj
270 g cukor
4 db tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál só
1 csipet fahéj
180 g liszt
30 g holland kakaópor
Elkészítés
1. Egy nagy keverőtálban keverd össze az olvasztott vajat és a kakaóport, amíg csomómentes nem lesz.
2. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és ½ teáskanál sót, majd keverd simára.
3. Ezzel egyidejűleg egy kis lábasban melegítsd a tejszínt közepes-alacsony hőfokon, amíg meleg lesz, körülbelül 3 percig, gyakran kevergetve. Add hozzá a cukrot és a maradék ½ teáskanál sót, keverd addig, amíg teljesen simává nem válik. Ezután vedd le a tűzről.
4. Keverd bele a lisztet és a csokoládéforgácsot.
5. A tészta felét oszlassuk el egy 8×8 hüvelykes tepsiben, és béleljük ki sütőpapírral. Öntsük a karamellaszósz ⅔-át a brownie-tésztára a tepsiben.
6. A maradék tésztát a karamellás réteg tetejére kanalazd. Süssd a karamellás brownie-t 35-45 percig, majd ha kész, hagyd teljesen kihűlni a formában egy rácson. Locsold meg a maradék karamellaszósszal, és ha szükséges, szórd meg sóval.