Ha hiszed, ha nem, bizony, léteznek olyan levesek, amik segítségével megkönnyítheted a fogyókúrádat. A most következő cikkben olyan fogyókúrás levesek receptjeit mutatjuk meg nektek, amiket könnyedén elkészíthet bárki. A hatás nem marad el!
Meleg, laktat, fogyaszt. Legalábbis akkor, ha jól készíted el és a főétkezések között nem csokit nassolsz dobos tortával. Nem baj, ha nem tudsz főzni, a leves gyakorlatilag elkészíti saját magát. Mondjuk, egy jó botmixer jól jön a krémlevesekhez.
Egyszer, valamikor régen hódított a káposztaleves kúra. Minden fogyni vágyó attól várta a csodát, aztán a harmadik napon már rá sem bírtak nézni a leveses tányérra. Nos, éppen ezért javaslunk némi változatosságot.
Pár alapszabály a fogyókúrás levesekhez
- Ebédre és vacsorára egyél levest
- Reggelire gyümölcsöt és esetleg egy szelet pirítóst
- Délután avokádót, joghurtot vagy kefirt, esetleg kevés – vagyis 5 dkg – mozzarella sajtot, nyers zöldségeket
- Egyszerre 3 deciliternél több levest ne egyél
- A levesek mellé megehetsz 1 szelet teljes kiőrlésű pirítóst
Ezen kívül, ha tényleg lapos hasat szeretnél, igyál sok vizet vagy cukormentes teát. Reggelire egyél egy kis pirítóst, banánt, szőlőt. Ezeknek picit magas a cukortartalmuk, de reggel ez még nem probléma. Sőt, ennyi még kell is, hogy beinduljon az idegrendszer és az agyunk felvegye a napi ritmust. A délelőtt további részében azonban jobb, ha alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsöket eszel, mint az alma, narancs, mandarin vagy a bogyós gyümölcsök. Délben aztán jöhet valami finom leves. Mondjuk, nem a csülkös bablevesre gondoltunk, inkább mutatunk pár fogyasztó finomságot.
1. Fogyasztó leves - Brokkoli krémleves
Hozzávalók
- Kb. Fél brokkoli rózsákra szedve
- Fél fej vöröshagyma
- Víz
- Só
- Bors
- 2 dl 10-12 %-os tejszín
Elkészítése
Nagyon egyszerű. A brokkolit a felcsíkozott hagymával tedd fel főni. Sózd és borsozd ízlés szerint és főzd puhára. Ha ezzel megvagy, kapd elő a botmixert és krémesítsd teljesen simára. Majd dobd vissza a tűzre, alaposan keverd el benne a tejszínt és még egyszer utoljára forrald össze. Na jó, pici reszelt parmezánnal feldobhatod.
2. Fogyasztó leves – Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók
- 20 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
- Sárgarépa
- Zeller
- 2 maroknyi zöldborsó
- Víz
- Só
- Bors
- Fokhagyma
- Babérlevél
- Tárkony
- 2 dl natúr joghurt
- Fél citrom leve
- Fél fej vöröshagyma
- Pici olaj
Elkészítése
Egy lábasban hevíts olajat, majd dobd bele a felkockázott vöröshagymát, majd a húst. Kevergesd addig, míg a hús kifehéredik. Ekkor add hozzá a feldarabolt zöldséghalmot. Az egészet keverd össze, engedd fel vízzel. Sózd, borsozd, adj hozzá babérlevelet, tárkonyt és 1-2 gerezd fokhagymát. Forrald össze, majd fedd le és hagyd rotyogni a tűzhelyen. Ha minden puha, húzd le a tűzről és add hozzá a joghurtot. Alaposan keverd csomómentesre és tedd vissza a tűzre. Újraforralod, és evés előtt add hozzá a citromlevet. Ez egy igazán laktató, mégis kalóriaszegény, egészséges étel.
3. Fogyasztó leves - Spárga krémleves füstölt lazaccal
Szeretnél villantani egyet a család vagy a barátok előtt? Akkor kínáld őket ezzel a finomsággal!
Hozzávalók
- 20 dkg fehér spárga – egye fene, jó lesz a fagyasztott is
- 1 szem burgonya
- Só
- Bors
- Szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél fej vöröshagyma
- Pici olaj
- Joghurt
- 10 dkg füstölt lazac
Elkészítése
Egy kevés olajon futtasd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a feldarabolt spárgát. Sózd, borsozd, de a szerecsendióval várj egy kicsit. Engedd fel vízzel, forrald össze, majd fedd le és várd, amíg minden megpuhul. Ha ezzel megvagy, ereszd neki a botmixert és krémesítsd. Tedd vissza a tűzre és habard be a joghurttal. Na, most jöhet annyi szerecsendió, amennyit szeretnél. A lazacot vágd egészen apróra és tálalás előtt add a leveshez.