Biztos, hogy mindent megtettél a kilók csökkentése érdekében? Pörgesd fel egy kicsit a fogyás ütemét! Gondold végig az étrended! Gondold végig, hogy az alábbi négy tápanyag tényleg szerepel a mindennapi étrendedben. Nélkülük ugyan is elég nehéz dolgod lehet!
1. Omega-3 zsírsav
Az omega-3 zsírsav egyik fontos tulajdonsága, hogy aktivizálja a zsírégető enzimeket. Ugyan zsírnak minősül, mégis segíti a fogyást, elősegíti a teltség érzet kialakulását, jótékonyan hat az idegrendszerre, segítségével megakadályozható az érzelmi illetve a stressz evés. Kevesen tudják, hogy az omega-3 önmagában elég kalóriadús, eközben hőt termel, ami fokozza a zsírégetést, hiszen a szervezet „visszahűtéséhez” energiára van szüksége. Szintén fontos, hogy az omega-3-ban gazdag halételek, mint a lazac vagy a makréla, egyben D-vitamint is tartalmaznak, és ez tovább erősíti a telítetlen zsírsav hatását.
2. Kalcium
Egy fogyókúra során komoly szerepe van a zsírszegény fehérjék fogyasztásának. Nem csak magas fehérje tartalmu, hanem a bennük rejlő kalcium miatt is. A kalcium komoly segítség lehet a fogyásban, ugyan is egyrészt segíti a zsírok távozását, másrészt megakadályozza a lerakódásukat. Minél több kalcium kerül a szervezetbe, annál több zsír távozik a szervezetből. Természetesen az ajánlott napi mennyiséget nem szabad túl lépni. A felső határ 2500milligramm, az optimális mennyiség 1000-1500 milligramm között van.
3. D-vitamin
A D-vitamin hiánya megakadályozhatja a sikeres fogyókúrát, így hiba koplalunk, a kilók csak nehezen apadnak. Minnél magasabb a szervezet D-vitamin szintje, annál hatékonyabb lehet egy diáta. Több kutatás is igazolta, hogy az alacsony D-vitamin szinttel rendelkezők jelentősen kevesebb súlyt képesek leadni, mint azok, akiknek a szervezetében ennek a vitaminnak a szintje optimális. Az is kiderült, hogy nem csak a fogyás gyorsabb, de pont olyan területeken csökken a zsírsejtek száma, amelyek egészségügyi szempontból is jelentősek.
4. Fehérje
A sovány fehér húsok, zsírszegény tejtermékek, hüvelyesek, halféleségek szinte főszereplői egy diétának és magának a zsírégetési folyamatnak. A fehérje legfontosabb tulajdonsága, hogy laktat, telít, biztosítja a jóllakottságérzetet. Az értékes fehérjéket egészítsd ki rostban gazdag zöldségekkel, így komplett étkezéseket kreálhatsz amiben minden megtalálható ami kell.