Vegetáriánus hamburger, amit a vegák és húsevők egyaránt imádnak

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egyre több ember vált vegetáriánus étrendre, mert egészségesebb, húsmentes életmódot akar folytatni, vagy etikusabbnak találja. Mások hetente néhány alkalommal fogyasztanak ilyen fogásokat, hogy elérjék a kívánt testalkatukat. Akár csak kevesebb zsírt akarsz fogyasztani, vagy a vegetáriánus életmódot részesíted előnyben, ezek a hamburger receptek túl jók ahhoz, hogy kihagyd őket! Nyáron nincs is jobb, mint egy finom, szaftos hamburger!

A “klasszikus” hamburger


Észre sem fogod venni, hogy nem húst eszel, ha beleharapsz ebbe a finomságba!


Hozzávalók


•    2 konzerv fekete bab leöblítve, leszűrve
•    fél hagyma felkockázva
•    2 gerezd fokhagyma lereszelve
•    1 nagy tojás
•    1/2 bögre, plusz 2 evőkanál vegán majonéz
•    3/4 bögre zsemlemorzsa
•    só és bors
•    2 evőkanál repceolaj
•    4 szelet fehér cheddar
•    3 evőkanál ketchup
•    4 hamburger zsömle
•    1 felszeletelt paradicsom
•    salátalevél


Elkészítés


A konyhai robotgépben dolgozd össze a babot, fokhagymát, hagymát apróra. Tedd át egy nagy tálba és add hozzá a majonézt, tojást és zsemlemorzsát. Tegyél hozzá sót és borsot bőven, majd oszd négy részre és formálj belőle fasírtot. Nyomkodd meg alaposan, máskülönben szét fog esni sütés közben. Hevítsd fel a repceolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, mindegyiket süsd nagyjából 5 percig oldalanként, amíg elég meleg és aranybarna lesz. Amikor már majdnem kész, mindegyik tetejére tegyél egy szelet cheddar sajtot, hogy megolvadjon. 2 evőkanál majonézt és ketchupot keverj össze egy tálban és kend meg vele a buci mindkét felét. Tedd bele az elkészült „fasírtot”, és ízlés szerint adj hozzá paradicsomot, salátát, hagymát, savanyúságot és még a kedvenc önteteddel is ízesítheted!

hirdetes


Portobello burger


Egy ízletes gomba remek ízt ad a hamburgernek, a portobello pedig a gombák királya. Ha legközelebb összejövetel lesz nálad, tálald ezt az ízletes hamburgert és a vegetáriánusok és húsevők egyaránt imádni fogják!


Hozzávalók


•    Négy nagy portobello gomba meghámozva

hirdetes
•    1/3 bögre extra szűz olíva olaj
•    1 teáskanál fokhagyma por
•    1/2 teáskanál őrölt mustármag
•    1 evőkanál Worcestershire szósz
•    Négy hamburger buci
•    mézes mustár
•    saláta
•    paradicsom


Elkészítés


Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Keverd össze a fokhagymaport, olíva olajat, mustármagot, mézes mustárt és Worcestershire szószt. Mártsd bele a gombát a keverékbe és helyezd sütőpapírra. Szórd meg sóval és borssal ízlés szerint, majd süsd nagyjából 20 percig, míg puha nem lesz. Tedd zsömlére, szórhatsz még rá belőle a kedvenc fűszereidből, tegyél rá paradicsomot, salátát és tálalhatod is!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Életmód Érdekességek Étrend Főzés Gasztró Konyha Nyár Otthon Recept