A tojáslikőr egy klasszikus ünnepi ital, különösen a karácsonyi szezonban, és szerintünk nincsen finomabb ennél a házilag elkészített változatnál, a boltokban sem kapni jobbat. Édes, krémes ital, amit a nők különösen szeretnek szürcsölgetni az ünnepek tájékán (amúgy a férfiak is, csak ők nem vallják be). Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, ez a recept tökéletes a nagyobb összejövetelekre is, biztos lehetsz benne, hogy mindenkinek ízleni fog!
Tojáslikőr
Hozzávalók
- 6 tojás (sárgája és fehérje különválasztva)
- 0,5 bögre porcukor
- 1 csipet só
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre fehér rum
- 2 bögre tej
Elkészítés
- Készíts elő minden hozzávalót.
- Egy kézimixer segítségével lassú fokozaton keverd össze a tojássárgákat, a cukor felét, sót, vaníliát, amíg lágy nem lesz szép, világossárgás színnel.
- Lassan öntsd hozzá a rumot és a tejet.
- Fedd be, és egy éjszakára tedd a hűtőbe.
- Röviddel felszolgálás előtt verd fel a tojásfehérjét (most lehet kicsit lágyabb, nem kell teljesen keményre).
- Fokozatosan add hozzá a cukor másik felét, majd ha kész, add hozzá a hideg rumos keverékhez, óvatosan hozzákeverve.
- Töltsd szép poharakba, egy kis szerecsendiót is szórhatsz a tetejére díszítésként és élvezd ezt az ünnepi finomságot a barátaiddal, szeretteiddel!