Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szilveszter éjjelén, amikkor általában túl magasak az elvárásaink és túl drága elmenni bárhová, én sehol nem lennék szívesebben, mint otthon. Amellett, hogy sokkal olcsóbb, ez a legjobb módja, hogy együtt legyünk a barátainkkal, beszélgessünk és finomakat együnk. Ráadásul még ki sem kell mozdulni a hidegbe. Nézzük, hogy lehet tökéletes az este!
Tervezés és előkészület
A menü
Ilyenkor a legjobb, ha felállítunk egy büféasztalt, jól is néz ki és ez a legegyszerűbb, ha sok ember van nálunk. A vendégek általában 9 óra körül érkeznek, és valószínűleg ők is hozzák a kedvenc köretüket, salátájukat, előételüket, vagy a kedvenc borukat, így rád csak a főfogás marad. Érdemes olyan ételeket választani, ami hidegen is jó, hogy ne kelljen a melegítéssel foglalkozni az este folyamán.
Válassz italokat
Jó előre vásárolj be, hogy aznap már ne kelljen ezzel foglalkozni, gondolj azokra a vendégekre is, akik nem isznak, illetve a pezsgő elengedhetetlen kellék.
Dekoráció
Mivel valószínűleg a karácsonyi dekor még nálatok is kint van, csak azokat tedd el, amiket nem szeretsz annyira, a büféasztalt tekintve hagyj elég helyet az ételnek, étkészletnek és tányéroknak. Tegyél középre egy magas gyertyatartót vagy egy szép üvegvázát, az asztal többi részét pedig díszítheted teamécsesekkel különböző méretben és színben, illatgyertyákkal, ezüst konfettivel.
Visszaszámlálás
17.00 – Terítsd meg az asztalt
Ha az étkezőasztalon lesznek az ételek, tegyél ki sok tányért az asztal egyik végébe, a másikba pedig szalvétába tekert evőeszközöket, amit csak fel kell kapni.
19.00 – Szánj magadra is időt
Legyen elég időd, hogy rendbe hozd magad, ekkorra már álljon minden készen és legyen tisztaság, te csak arra készülj fel, hogy a legjobb formádban köszönthesd az újévet.
20.30 – Készíts elő a pezsgőt
Ne felejtsd el, hogy a pezsgő jó hideg legyen, tegyél be néhányat a hűtőbe legalább egy órára, ha pedig egy kikerül, mindig tegyél egy másikat a helyére.
21.00 – Vendéglátás
Gyújtsd meg az összes gyertyát, és tedd ki az összes konfettit, szerpentint. Ahogy a vendégek megérkeznek, tedd ki az összes gyümölcslevet, vizet, a különböző italokat, és az ételeket is.
22.30 – Takarítás
Szánj egy kis időt a takarításra, szedd össze a koszos tányérokat és poharakat, és egyél végre te is valamit, ha eddig nem tetted volna.
23.00 – Kezdődhet a buli
A zenének halknak kellene lennie, amíg a vendégek megérkeznek, de éjfélhez közeledve bátran tekerd feljebb a hangerőt.
23.50 – Visszaszámlálás
Tartsd a szemed az órán, mert az evés és beszélgetés mellett könnyű elveszíteni az időérzékünket. Az utolsó 10 percben kapcsold be a tv-t, hogy lássátok a visszaszámlálást, töltsd meg a pezsgős poharakat.
00.00 – Koccintás
Koccintsatok, köszöntsétek együtt az újévet, lehet kéznél néhány csillagszóró is az ünnepi hangulatért, innentől csak lazítsatok és kezdjétek jó hangulatban az újévet!