Szinte nincs olyan ember, aki ne imádná a sült krumplit, azonban amilyen egyszerűnek tűnik az elkészítése sokszor mégsem azt az eredményt kapjuk, mint várunk, másrészt tudjuk, hogy az olajban sütés nem túl egészséges, ráadásul nagyon büdös is lesz utána. Szerencsére erre is van megoldás, mutatjuk, hogyan készítheted el életed eddigi legjobb sült burgonyáját!
Legyen vékony
Ha te is jobban szereted, ha egy kicsit ropogós, próbáld körülbelül fél-egy centis szeletekre vágni, így a külső réteg igazán ropogós lesz, míg a belseje finom puha. Egy kis gyakorlat kell csak hozzá és kézzel is könnyedén felvágható, de ha sokszor készíted, megéri beszerezni egy hasábburgonya szeletelőt.
Áztasd be vagy párold
Sütőben megsütni a krumplit nagyon egyszerű, de ha még egy lépést hozzáadsz a folyamathoz, sokkal jobb lesz az állaga. Két megoldás is van, sokan arra esküsznek, hogy sütés előtt fél órán keresztül hideg vízben áztatják, mások szerint egy gyors párolással is el lehet ugyanazt az eredményt érni, azt javasoljuk próbáld ki mindkettőt, hogy nálad melyik válik be inkább.
Szárítsd meg
Bármelyik módszert is választottad, mindenképpen alaposan szárítsd meg, egy törlőruhával nyomkodd át, ha pedig van rá időd, ezután hagyd még 15 percig a levegőn száradni.
Sütés
A lényeg, hogy nagy forróság kell ahhoz, hogy igazán ízletes eredményt kapjunk, ezért időben melegítsd elő a sütőt 230 fokra, illetve azt a tepsit is, amibe teszed majd. Ezután süsd a burgonyát 15-20 percig, fordítsd meg, majd tekerd fel a sütőt 260 fokra az utolsó 10 percre.
Legyen elég hely
Ízesítés
Egy biztos, a sült krumpli és a só elválaszthatatlan páros, ezt a lépést tehát biztosan nem lehet kihagyni.
Adj hozzá fokhagymát és fűszereket
Ha szeretnéd egy kicsit megbolondítani (érdemes!), a rozmaring és fokhagyma tökéletes választás. Egy kicsit megpiríthatod a fokhagymát fűszerekkel, míg el nem kezd barnulni és azt a kevés olajat, amiben pirítottad rálocsolhatod a krumplira is.