A Nutella igazi finomság, amit rengetegen imádnak évek óta és azt kell mondjuk, hogy ez a szerelem nem fakul. Rengeteg formában fogyasztható, egyszerűen pirítósra kenve, fagyira kanalazva, süteményekbe sütve vagy csak egy nagy kanállal egyenesen az üvegből. A brownie szintén egy olyan édesség, ami egyre népszerűbb és egyáltalán nem alaptalanul, hiszen egyszerű elkészíteni és nagyon finom, én például nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy megtaláljam hozzá a tökéletes mogyorókrémes receptet, míg nem hallottam, hogy a browniet mindössze két hozzávalóból is el lehet készíteni, ami nem más, mint a Nutella és a tojás. Egyszerűen össze kell őket keverni, bedobni a tepsibe és megsütni. Vajon tényleg működik ez a hihetetlenül egyszerű recept, vagy ez is egy olyan „trükk”, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? Kiderítettük a választ!
Így készíts két hozzávalós Nutellás browniet
Az elkészítése és az instrukciók nem is lehetnének egyszerűbbek: Kezdésként fel kell verni négy tojást egy robotgép segítségével 6-8 percen át. Kézi mixert is használhatsz, de előbbi nagyban megkönnyíti a munkát, és a tojás is levegősebb lesz, ráadásul amíg készül, csinálhatsz mást.
Míg a tojás készül, melegíts meg egy bögre Nutellát a mikróban egy percen át úgy, hogy 15 másodpercenként leállítod és megkevered. Amikor a tojás elkészült (vagyis világossárga, krémes és nagyjából háromszorosára nőtt), egy spatula segítségével kanalazd a Nutellát a keverőtálba. Keverd össze a mixerrel, hogy egybeolvadjon, csak arra ügyelj, hogy ne verd túl. Tedd a brownie tésztáját egy tepsibe vagy akár szufléformába, amit sütőpapírral bélelj ki és kicsit vajazz is ki. Süsd őket 25 percig 175 fokon. Bármilyen csábító is az illata, várd meg, míg lehűl, mielőtt felvágnád.
Az eredmény
Működött? Határozottan! Ha egy kis édességre vágynál, tökéletes választás. Könnyed, krémes és tényleg finom! Ha szufléformában készítetted, forrón is fogyaszthatod egy kanál vaníliafagyival, csokiöntettel a tetején, úgy még finomabb! Ez a két hozzávalós Nutellás brownie recept tökéletes azoknak is, akik gluténérzékenyek, vagy ha váratlanul vendégek érkeznek és szeretnéd megkínálni őket egy kis finomsággal!