Ma egy isteni leves receptjét mutatjuk be nektek! Ettetek már lencselevest? Nagyon finom, van benne rost, protein és 30 perc alatt egy egészséges és igazán ízletes levest tehetünk az asztalra. Azt ajánljuk, hogy ha valami hiányzik hozzá, ne a boltba rohanj, hanem légy rugalmas és kreatív. Ha nincs meg egy pár szükséges hozzávaló, valószínűleg helyettesítheted mással, vagy egyszerűen ki is hagyhatod.
Miért is mutatjuk be most nektek ezt a levest? Azért, mert amellett, hogy tápanyagokban gazdag, nagyrészt olyan hozzávalók vannak benne, amik általában megtalálhatók a kamrában, illetve ha valami nincs, bátran helyettesíthető mással. Azokat az időket élünk, amikor nyugodtan támaszkodhatunk a kreativitásunkra és kísérletezhetünk, ki tudja, lehet, hogy valami fantasztikus sül ki belőle!
Hozzávalók
• 60 ml víz
• 1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma lereszelve
• 6 gramm gyömbér (őrölt, vagy reszelt)
• 1 kevés csípőspaprika
• 250 gramm vékonyra szeletelt répa (vagy más szezonális zöldség)
• 720 ml húsleveslé (ha nincs, akkor erőleves kockát főzz meg)
• 180 ml kókusztej (ha nincs, más tejfélével is helyettesíthető)
• 192 gramm lencse (sárga a legjobb, de bármelyik fajta megteszi)
• 30 ml szójaszósz
• 6 gramm curry
Elkészítés
1. Egy nagy fazekat tegyél fel közepes lángra, tedd bele a vizet és a vöröshagymát. Kevergesd úgy 3 percig, amíg meg nem puhul és kicsit meg nem barnul.
2. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, a paprikát és párold 2-3 percig. Majd tedd bele a répát és a csipet sót és főzd még egy-két percig, időnként megkeverve.
4. Időnként megkeverve addig főzd, amíg a répa meg nem puhul, a lencsével együtt. Ha túl sűrűnek találod, tegyél még bele húsleveslét.
5. Kóstold meg és adj még hozzá sót, vagy más fűszert, ha szükséges, az a jó ebben az ételben, vagy teljesen az ízlésünkhöz szabhatjuk.
6. Tálalásnál facsarhatsz rá egy kis citromot is, nagyon különleges ízt fog neki adni!