Ezeket a Karácsonyfa cupcakeket igazán élvezetes elkészíteni! A fa alapjaként csokis cupcaket használunk, majd zöld vaníliás krémmel formáljuk meg a fát. Dekorációként szinte bármit használhatsz, de a legjobb, ha színes gyöngyöket teszel rá, amik olyanok, mint az apró gömbök a fán. A siker garantált, és meghozza a karácsonyi hangulatot is. Nem csak jól néz ki, de az elkészítése is könnyű, kezdők is bátran belevághatnak… pont olyasmi, amire az ünnepek alatt vagyunk. Élvezzétek, és lepjétek meg vele a családotokat (vagy magatokat)!
Karácsonyfás cupcake
Hozzávalók
Csokis cupcake:
- 190 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 115 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 125 gramm barna cukor
- 2 tojás szobahőmérsékleten
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- fél bögre tej vagy joghurt
- 3,5 evőkanál kakaópor
Vaníliás krém:
- 125 gramm puha vaj
- 225 gramm porcukor
- 1,5 teáskanál vaníliakivonat
- zöld ételszínezék
Dekoráció: Ízlés szerint
Elkészítés
Csokoládés cupcake
- Melegítsd elő a sütőt 165 fokra és béleld ki a muffin formákat papírral (ha nem olyan erős a papír, akkor duplán).
- Keverd össze a lisztet, sütőport és sót egy tálban, majd tedd félre.
- Egy kézimixer segítségével keverd puhára a vajat, vaníliát, és a barnacukrot. Egyenként add hozzá a tojásokat, és jól dolgozd össze.
- Részletekben keverd hozzá a lisztes keveréket és a tejet, amíg teljesen sima nem lesz.
- Minden formát tölts meg nagyjából félig a tésztával.
- Süsd körülbelül 25 percig, de figyeld, mikor van kész.
- Ha kész, hagyd őket kihűlni.
Vaníliás krém
- A mixer segítségével jól puhítsd fel a vajat, majd lassan add hozzá a porcukrot, vaníliakivonatot és a zöld ételszínezéket (ízlés szerint az alapján, hogy mennyire szeretnél intenzív zöld színt). Jól keverd össze.
- Tedd nyomózsákba a krémet, ha van, csillag alakú fejet használj, és díszítsd a cupcaket úgy, hogy próbálj karácsonyfa alakot csinálni a tetejére. Ezután tedd rá az apró színes gyöngyöket, díszítőelemeket és kész is! Mutatós és nagyon finom!