A leggyakoribb hibák, amiket főzés közben elkövetünk

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nem számít mennyi főzőműsort nézünk és hány receptet, blogot olvasunk, néha az általunk készített ételek még csak meg sem közelítik azt, amit a profik könnyedén, pillanatok alatt összedobnak. Még ha az alapokkal tisztában is vagyunk, érdemes megismerni a gyakran elkövetett hibákat, amikről nem is gondolnánk, hogy mennyire befolyásolják a az általunk készített fogásokat!

Első hiba: Nem éles kést használsz


Ha valaki főz, muszáj, hogy legyen otthon éles kése, még ha tartasz is tőle, sokkal nagyobb az esélye, hogy egy tompa késsel megvágod magad! Vegyél magadnak egy jó kést és rendszeresen élezd is, így sokkal élvezetesebb és biztonságosabb lesz a főzés.


Második hiba: Régi, szárított fűszereket használsz friss helyett


Ha csak lehet friss fűszereket használj, így sokkalta ízletesebb lesz az étel. Egy kis bazsalikom és koriander teljesen átformálja az ételt, ha mégis szárítottat használnál, akkor pedig gyakran cseréld. Hiába teszel az ételbe abból az oregánóból, ami évek óta a polcon van, semmi ízt nem fog adni. Ugyanez érvényes a fokhagymára, hagymára is, a régebbiek túl csípősek lehetnek. Nézd meg, hogyan készíthetsz finom és egyben vírusölő fokhagymalevest, ami segít legyőzni a megbetegedéseket az egész családnak!

hirdetes


Harmadik hiba: Csak a végén ízesítesz


Fontos, hogy ne csak a főzés vége felé ízesítsd az ételt, már az elején tegyél bele legalább sót és borsot, de még jobb, ha más fűszereket is teszel bele, hidd el, sokkal finomabb lesz.


Negyedik hiba: Túlsütöd a húst és nem hagyod pihenni

hirdetes


Vásárolj egy húshőmérőt és tudd, hogy a csirkét, steaket, karajt és egyéb húsokat milyen hőmérsékleten érdemes sütni, majd ha elkészült, mindig hagyd legalább 10 percig pihenni.


Ötödik hiba: Nem követed pontosan a receptet (különösen sütésnél)


Egy gyakori hiba sütés közben, ha kihagyunk lépéseket, például már azelőtt betesszük a sütőbe a tésztát, hogy az teljesen felmelegedne a kívánt hőfokra. A siker és az ízletes sütemények titka, hogy pontosan kövessünk minden egyes utasítást. Ha elő kell melegíteni a sütőt, vagy meg van adva, hogy pontosan hány fokon kell sütni, akkor nagyon fontos, hogy úgy is csináljuk, így tökéletes lesz az eredmény.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Főzés Gasztró Konyha Tanács