Egyszerű tippek, amikkel sokkal gyorsabb lesz a főzés

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A főzés időnként nagyon fárasztó feladat és bár tudjuk, hogy nagyon sok időt spórolhatunk hétközben, ha már hétvégén előkészítjük az ételeket, ez szinte sosem történik meg, hiszen nem akarjuk ez értékes hétvégénket erre pazarolni, habár tudjuk, hogy ezzel időt és energiát nyernénk. Itt van néhány technika, amivel sok időt megspórolhatsz!

Csinálj meg egy feladatot, míg vársz a másikra


Gondold át, hogy az előkészítés melyik folyamata tart majd a legtovább és azzal kezdj, ez lehet akár vízforralás vagy a sütő felmelegítése is. Azok a dolgok, amiket elkezdhetsz, majd magára hagyhatsz lehetőséget adnak, hogy befejezz mást, amíg vársz, például öntetek elkészítését vagy a zöldségek felszeletelését.


Aprítás helyett reszelj


Ahelyett, hogy a fokhagymát felvágnád apró darabokra késsel, inkább használj reszelőt, így egyforma méretű is lesz, csak az ujjaidra kell figyelned, vagy a legjobb, ha párszáz forintért beszerzel egy fokhagyma reszelőt. Ugyanezt megteheted a vöröshagymával is levesekbe vagy mártásokba.

hirdetes


Használj nagy vágódeszkát


Hidd el, ez nagyon sok időt takarít meg, ha egy nagy vágódeszkán vágod össze az alapanyagokat. Gyorsan félrehúzhatsz minden hozzávalót ahelyett, hogy kisebb tálakba tennéd őket, hogy legyen hely a következő szeletelni valónak és nem is kell mindig lemosni, letörölni a deszkát.


Hámozás


Ahelyett, hogy az egyik kezedben tartanád, amit hámozol, a másikkal pedig hámoznád, tedd az ételt (mondjuk uborkát vagy répát) a vágódeszkára és fogd le, miközben hámozod. A legtöbb hámozót mindkét irányba lehet használni, így nem kell megemelned és a tetejére fordítanod. Fel és le hámozz, így kétszer gyorsabban fog menni.

hirdetes


Használj szeletelőt


Ez az egyik legegyszerűbb dolog, ami nagyban meggyorsítja a főzést és az előkészítés folyamatát. Így vékony, egyenlő szeleteket készíthetsz a zöldségekből, és szinte bármit felvághatsz úgy, hogy nem kell a késsel bajlódnod a hagymától kezdve a kelbimbóig.


Takaríts közben


Ahelyett, hogy a főzés végéig várnál, hogy elmoss minden eszközt, ha van egy kis időd moss el néhányat, mondjuk amíg arra vársz, hogy megfőjön a tészta, vagy valamit melegítesz a mikróban. Így gyorsabban is telik az idő és kevesebbet kell mosogatnod, ha végeztél.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Főzés Gasztró Konyha Otthon Praktikák Tanács