Isteni grillezett sajtos szendvics

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha te is szereted időként eldobni a reggelidet és unod már a sima szendvicseket, ugyanakkor imádod a sajtot, akkor ez a grillezett, három sajtos szendvics biztosan hamar a kedvenced lesz! Szinte elolvad a szádban, gyorsan elkészíthető és nagyon finom!

Hozzávalók


A krémsajtos öntethez:


•    1/2 bögre krémsajt
•    1/2 bögre reszelt cheddar sajt
•    2 evőkanál tejszín
•    1/4 teáskanál só


A fokhagymás öntethez:


•    1 bögre majonéz
•    1,5 teáskanál préselt fokhagyma
•    1/2 tékásnál só


A szendvicshez:


•    8 szelet kenyér
•    8 szelet cheddar sajt
•    8 szelet provolone sajt

 

Elkészítés


Első lépés: Készítsd el a krémsajtos öntetet


Először a krémsajtos öntetet kell elkészíteni, ehhez egy konyhai robotgépben össze kell keverni a krémsajtot, a cheddar sajtot, a tejszínt és a sót, egészen addig, amíg lágy nem lesz, ezután félre tesszük. Ha nincs robotgéped, nyugodtan használhatsz turmixot is, de akár kézzel is összekeverheted egy tálban, a sajt úgyis meg fog olvadni, amint a serpenyőhöz ér.

hirdetes


hirdetes
Második lépés: Készítsd el a fokhagymás öntetet


Ezzel a lépéssel egy egészen új szintre emeled a szendvicset, ezúttal a majonézt, fokhagymát és a sót kell összekeverni egy kisebb tálban. Ügyelj, hogy alaposan elkeverd egymással a hozzávalókat, majd tedd félre.


Harmadik lépés: Ideje elkészíteni a szendvicset


Ezzel el is érkeztünk a legjobb részhez, vagyis a szendvicsek elkészítéséhez. Tedd a kenyérszeleteket egy sütőpapírra, vagy egy nagy vágódeszkára. Négy szelet kenyérre tegyél két cheddar sajtot, a maradék négy kenyérre pedig két szelet provolone sajtot, majd ezeken oszlasd el egyenlő részben a krémsajtos öntetet. Ezután csak össze kell őket párosítanod, minden egyes cheddaros kenyérszelethez tegyél egy provolone sajtosat.


Negyedik lépés: Grillezés


Ha az előző lépéssel kész vagy, egy nagy serpenyőt melegíts fel, majd kend be a szendvicsek mindkét oldalát a fokhagymás öntettel. Grillezd nagyjából két percig mindkét oldalt, míg a sajt megolvad, a kenyér pedig, ropogós, aranybarna lesz. Fogyaszd még melegen (de vigyázz, a sajt nehogy megégessen), szerintünk fantasztikusan finom, tökéletes fogás reggelire, amit az egész család imádni fog!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Érdekességek Főzés Gasztró Konyha Otthon Recept