Így készítsd el a legfinomabb főtt kukoricát

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kiválasztani a legfrissebb kukoricát a boltban, vagy a piacon könnyebb, mint gondolnád. A kukorica a nyár elengedhetetlen kelléke, szinte mindenki imádja, ezért alaposan ki kell használni azt a rövid időszakot, amíg élvezhetjük ezt a finomságot. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy választhatod ki a legfinomabb darabokat, és a szokásostól kicsit eltérőbb, de egy nagyon egyszerű receptet is mutatunk. Ezentúl csak így csinálod majd!

Mutatunk pár tippet, amikkel a legfrissebb, legfinomabb kukoricát választhatod ki


1. Nézd meg a héját


Először is nézd meg a héját, aminek fényes, üdezöldnek, kicsit nyirkosnak kell lennie, és szorosan körbe kell ölelnie a kukoricacsövet. Ilyen a legfrissebb kukorica! Ne válassz olyat, ami már elkezdett sárgulni, vagy száraznak érzed. Ha vannak rajta apró barna lyukak, az azt jelenti, hogy bogarak vannak benne, úgyhogy azt ne vedd meg. Ha az alján is látsz barna foltot, akkor valószínűleg már jó pár napja leszedték, inkább keress másikat.


2. Figyelj a rojtokra


Az az aranyos kis puha dolog a kukorica végén nagyon is fontos. Tartsd észben választásnál, hogy a rojtoknak világosbarnának, vagy aranyszínűnek kellene lenniük, és kicsit ragadósnak is. Szagold meg ezt a részét, mert finom, édes illatot kell érzened. Amelyiknek szárazak és feketék a rojtjai, azok a csövek már öregek, és valószínűleg túl puha lesz főzés után.

hirdetes


3. Óvatosan nyomkodd meg


Ahelyett, hogy lehúznád a héját, inkább nyomd össze egy kicsit, így is érezned kell a szemeket. Kezdd az aljától és nyomkodd végig az egészet a tetejéig. A szemeknek telteknek kell lenniük, magának a  csőnek pedig keménynek, ha valahol űrt érzel, és szemek hiányoznak, inkább tedd vissza. Ha puha részek vannak  benne, akkor ne vedd meg.

hirdetes


4. Otthon is tartsd frissen


Ha hazaértél, érdemes szobahőmérsékleten tartani, és néhány órán belül megfőzni. Ha nem tervezed megenni a következő 1-2 napban, a legjobb, ha héjastól lefagyasztod.


Főtt kukorica recept

 

  • Tölts meg egy nagy fazekat ¾-éig vízzel, és tedd fel főni.
  • Tegyél bele 2 evőkanál cukrot, 1 evőkanál citromlevet, és hagyd feloldódni.
  • Óvatosan tedd a forrásban lévő vízbe a csöveket (ekkora mennyiséghez 6-ot megtisztítva, rojtok és héj nélkül).
  • Fedd le a lábast, kapcsold ki alatta a lángot, és hagyd úgy körülbelül 10 percig.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-02-21

Mi nem hiányozhat a hoteled marketing stratégiájából 2025-ben?

A 2025-ös hotel marketing stratégia digitális fejlesztéseket, fenntarthatóságot és személyre szabott vendégélményt igényel. Fedezd fel a Hotelmentők megoldásait!

2024-12-10

5+1 dolog, hogy tökéletes újévi fogadást szervezz!

Hogyan szervezz tökéletes újévi fogadást? Tudd meg, mire figyelj a helyszíntől a dekoráción át a programokig! Tippek és egy remek rendezvényterem ajánlása.

2024-10-09

3 legaktuálisabb téma, amivel felkeresik a pszichológust a páciensek

A szorongás, kapcsolati problémák és identitásválság a páciensek három leggyakoribb témája, amivel a pszichológust felkeresik. Ismerd meg a megoldási lehetőségeket!

2024-12-10

A tökéletes céges évzáró – 5 helyszín, amit mindenki imádni fog

edezd fel a tökéletes céges évzáró helyszíneit! Wellness hotelek, borászatok és kalandparkok, hogy az évzáró esemény emlékezetes legyen mindenki számára.

2024-09-25

5+1 tipp, amivel enyhítheted a menstruációs fájdalmaid

Szenvedsz a menstruációs fájdalmaktól? Fedezd fel ezt az 5+1 tippet, amelyek természetes módon segítenek enyhíteni a görcsöket és javítják a közérzetedet!

2025-03-14

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

Az ápolói szakma 2025-ben stabil megélhetést, fejlődési lehetőségeket és nemzetközi karriert kínál. Ismerd meg, miért érdemes ezt a hivatást választani!

Legnépszerűbb cikkeink

Anya Egészség Érdekességek Férfi Főzés Gasztró Konyha Nyár Otthon Praktikák Recept Strand Tanács Táplálkozás