Egyetlen tél és karácsony sem igazi Forralt bor nélkül, de nem csak a vásárok elengedhetetlen kelléke, a hideg estéken otthon is jól felmelegít, és sokat segít abban, hogy jobban élvezzük a téli időszakot. Most két receptet mutatunk nektek, az egyik egy rumos változat, a másik pedig egy hagyományosabb, mégis különleges verzió, amelyben a fűszerek és a citrusfélék igazán kihozzák a finom zamatokat. Válasszátok ki a hozzátok közelebb állót vagy próbáljátok ki mindkettőt, és fogyasszátok egészséggel!
Rumos forralt bor
Hozzávalók:
- 750 milliliter vörösbor
- 1 narancs meghámozva, szeletekben, plusz néhány díszítésnek
- 6 egész szegfűszeg
- 3 fahéjrúd
- 3 csillagánizs
- 1 deciliter rum
- méz ízlés szerint
Elkészítés:
Közepes lángon főzzük össze az összes hozzávalót (arra ügyeljünk, hogy lassan főzzük, hogy ne égjenek meg a fűszerek, mert attól furcsa íze lehet), nagyjából 10 percig főzzük. Melegen kínáljuk, narancsszeletekkel és fahéjrúddal díszíthetjük.
Fűszeres-citrusos forralt bor
Hozzávalók
• 2 mandarin
• 1 citrom
• 200 g porcukor
• 6 egész szegfűszeg
• 1 fahéjrúd
• 3 babérlevél
• 1 szerecsendió
• 1 vanília rúd
• 2 üveg vörösbor
• 2 csillagánizs
Elkészítés
- Hámozd meg a mandarint, citromot és lime-ot.
- Tedd a cukrot és a citrom, lime darabokat egy fazékba, majd nyomd bele a mandarin levét.
- Add hozzá a szegfűszeget, fahéjrudat, babérlevelet és reszeld bele a szerecsendiót.
- Hosszában vágd ketté a vaníliarudat, kapard ki a belsejét, majd önts bele annyi vörösbort, ami ellepi a cukrot.
- Hagyd főni, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd főzd még 4-5 percig, hogy legyen egy kellemes szirupod, ez adja meg a fantasztikus ízalapot.
- Ha kész van, vedd lejjebb a lángot add hozzá a csillagánizst és a maradék bort. Lassan melegítsd fel, és nagyjából még 5 percig főzd, majd öntsd szép poharakba, és már fogyaszthatod is.