Egy 1920-ban megjelent magazin egyik cikkét vettük most elő, aminek címe „Hogyan szabályozd a súlyod”. Tele van étrenddel kapcsolatos tippekkel, amik közül néhány meglepően előremutató, de valljuk be vannak köztük olyanok is, amik ma már egyáltalán nem állják meg a helyüket. Itt vannak a legfontosabb fogyással kapcsolatos tanácsok 1920-ból.
Tegyük hozzá, hogy 100 évvel ezelőtt az emberek teljesen más életmódot folytattak, mások voltak az étkezési szokásaik, maguk az ételek is, és a tudomány közel sem tartott még ott, ahol ma. Érdekes, hogy akkoriban milyen megfigyeléseket tettek, mit gondoltak helyesnek és helytelennek. Jöjjenek a tippek, és a mai álláspont velük kapcsolatban.
6 tanács a múltból
Az ideális súly
1920-as tipp: Mindannyiunknak van egy ideális súlya, amit tökéletesen könnyű elérni, és még könnyebb megtartani.
Aktualizálva: Az emberek talán azért gondolták ezt, mert akkoriban nem volt jellemző, hogy gyerekkorban bárki túlsúlyos lett volna, köszönhetően többek között a sok játéknak, illetve annak, hogy sokkal többet kellett segíteniük a szüleiknek a munkában, mint manapság. Emiatt később az életük során sokkal könnyebben el tudták érni azt a formát, amivel korábban is rendelkeztek, de ne felejtsük el, hogy a testünk folyamatosan változik. A súlyunk életünk során ingadozik, testméreteinktől függetlenül azonban bármikor könnyedén beilleszthetünk olyan szokásokat az életünkbe, amik lehetővé teszik azt, hogy egészségesek legyünk. Az ötlet, hogy könnyedén változtathatod, illetve megtarthatod a súlyod a legtöbb ember számára viszont egyáltalán nem realisztikus.
Mi legyen az asztalon
1920-as tipp: Egy vaskos embernek meg kell értenie, hogy barátai és ellenségei is vannak az asztalon. Az ellenségek a cukor, kenyér, gabonák, desszert, vaj, szalonna. A barátai pedig a sovány húsok, zöld ételek és kevésbé édes gyümölcsök.
Aktualizálva: Minden ember testméretétől függetlenül profitálna abból, ha megtanulná, hogy mindent beilleszthet az étrendjébe bűntudat vagy félelem nélkül, aztán pedig azokra koncentrálna, amitől jól érzi magát. Fontos, hogy az ételek, amiket választunk táplálóak, mégis élvezhetőek legyenek.