Nyáron a nagy hőségben állandó jelleggel fagyira, jégkrémre vágyunk, de egyrészt eléggé felment az áruk, másrészt a boltban kapható verziók általában nem túl egészségesek, sok bennük a mesterséges színezék, illetve tartósítószer, arról nem is beszélve, hogy nem tudhatjuk teljes bizonyossággal, mi is van bennük pontosan. Épp ezért hódítanak egyre inkább a saját készítésű változatok, amiket olyan ízesítésben készíthetünk el, amilyenben csak szeretnénk, pontosan tudjuk, hogy miből áll, ha pedig éppen fogyókúrázunk, választhatjuk a fitt verziót is. Most olyan recepteket mutatunk nektek, amik nagyon finomak, és még fagylaltgép sem kell hozzájuk! Nyami!
Kezdjük egy nagyon frissítő verzióval, aminél nyáriasabb ízt el sem tudnánk képzelni! Imádjuk a görögdinnyét, fagylalt formájában pedig talán még inkább. Fontos, hogy finom, érett darabot válasszunk hozzá!
Görögdinnyés jégkrém
Hozzávalók:
- 2 bögre felkockázott görögdinnye
- 2 bögre tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
- Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe és turmixold addig, amíg lágy nem lesz. Ha elkészült, öntsd bele egy mély edénybe, majd tedd be a fagyasztóba 3 órára.
- Ha letelt az idő, öntsd vissza még egyszer a turmixgépbe és keverd át, hogy jobb legyen az állaga, aztán vissza az edénybe, a fagyasztóba még 1 órára, és már tálalhatod is ezt a fantasztikus nyári fagylaltot!
Trópusi avokádós jégkrém
A trópusi ízeket varázsolhatjuk konyhánkba ezzel a fagyival, aminek nem szabadna ennyire finomnak lennie, mert függőséget okoz. 10 perc alatt összedobhatjuk, csak győzzük kivárni, hogy jól megfagyjon, mert már az illata is fantasztikus!
Hozzávalók:
- 4 avokádó meghámozva és kimagozva
- 4 lime leve
- 2 lime reszelt héja
- 2 deciliter juharszirup
- 2 doboz kókuszkrém
- 2 evőkanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 kávéskanál só
- lime felszeletelve a díszítéshez
Elkészítés:
- A lime szeletek kivételével az összes hozzávalót tedd a turmixgépbe, és nagy fokozaton keverd addig, amíg lágy nem lesz.
- Tedd bele egy magasfalú edénybe, díszítsd fel a lime szeletekkel és fagyaszd addig, amíg megkeményedik, legalább 3 órán át, de a legjobb, ha egész éjszakára bent hagyod.