Készülj fel, mert most egy olyan receptet mutatunk neked, amilyennel ritkán találkozni. Nincsenek edények. Nincs tojás. Nincs tej. Nincs vaj, vagy bármilyen tejtermék. Csak egyszerű hozzávalók, könnyű takarítás és nagyon finom íz.
Ennek a tortának az egyik különlegessége, hogy nincs utána mosatlan, hiszen mindent magában a sütőtepsiben keverünk össze, nagyon gyorsan elkészül, igazán omlós a tésztája, a végén pedig olyan öntettel bolondítjuk meg, amilyennel csak szeretnénk! Ráadásul mivel nem tartalmaz tejterméket, speciális étrend mellett is fogyasztható. Ha egy gyors, de nagyon finom süteményre vágysz, ezt mindenképp próbáld ki, nem fogod megbánni!
Egyedényes csokitorta
Előkészítés: 10 perc
Összesen: 45 perc
Amire szükség lesz:
– 1,5 bögre liszt
– 3 evőkanál kakaópor
– 1 bögre kristálycukor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 0,5 teáskanál só
– 1 teáskanál fehér ecet
– 1 teáskanál vaníliakivonat
– 5 evőkanál növényi olaj
– 1 bögre víz
1 bögre nagyjából 250 milliliternek felel meg.
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Zsírozz ki egy tortaformát.
- Tedd bele az összes száraz hozzávalót és keverd össze.
- Csinálj három bemélyedést (két kicsit és egy nagyot) a száraz hozzávalókban. Az ecetet öntsd az egyik kisebbe, a vaníliakivonatot a másikba, az olajat pedig a nagyobba. Önts vizet az egészre és keverd egy villával addig, amíg puha, csomómentes nem lesz.
- A rácsot tedd a sütőben középre és süsd nagyjából 35 percig, egészen addig, amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle.
- Hagyd lehűlni, nyomj rá a kedvenc öntetedből és élvezd!